Mama si copilul

O noua cauza a infertilitatii masculine

Publicat: 22 iul. 2011

Cercetatorii au identificat o noua posibila cauza a infertilitatii masculine. Potrivit acestora, nu mai putin de un sfert dintre barbati sufera de o mutatie genetica care afecteaza capacitatea spermatozoizilor de a fecunda ovulul

Asta nu inseamna ca barbatii nu mai pot avea copii, ci doar ca procesul va dura mai mult decat in mod normal, relateaza BBC. Cercetatorii de la Universitatea Leicester, in frunte cu dr. Edward Hollox, spun ca „aceasta descoperire va da o mana considerabila de ajutor in tratamentele pentru infertilitate”.

Mutatia genetica este cunoscuta sub numele de DEFB126, si face ca spermatozoizii sa inainteze mult mai greu, pentru ca le lipseste o proteina cruciala pentru mobilitate. In cadrul cercetarii, peste 500 de cupluri casatorite din China au fost studiate, iar in cazurile in care barbatii aveau mostenire de la ambii parinti gena, probabilitatea de a face un copil era foarte mica. Alte studii din USA, Anglia, Japonia si Africa au aratat ca aceasta particularitate se intalneste pe intregul glob. 

In jur de jumatate dintre barbati au o gena defecta, in timp ce un sfert dintre acestia au doua. Aproximativ 10-15 cupluri au probleme de fertilitate, in jumatate dintre cazuri vinovatul fiind barbatul.

Dr. Allan Pacey, de la Universitatea Sheffield, spune ca „stim foarte putine despre evenimentele moleculare care au loc in sperma in drumul sau prin corpul femeii, pana la ovul. De aceea acest studiu este foarte important”.loading...

Adauga un comentariu