Local

Politistii ieseni, fata in fata cu studentii

Publicat: 17 nov. 2015
La data de 16 noiembrie, in intervalul orar 12:00 – 13:00, politisti de proximitate din cadrul Biroului pentru Centrul Universitar au organizat o dezbatere cu titlul „Riscul de victimizare si tipologia victimei”, care s-a desfasurat la sediul Facultatii de Textile si Pielarie din cadrul Universitatii Tehnice „Gheorghe Asachi” (UTI) Iasi si a avut ca beneficiari studentii anului I.
In cadrul manifestarii au fost prezentate  aspecte legate de importanta prevenirii criminalitatii in comunitate si masurile adecvate pe care studentii le pot adopta pentru a reduce riscul de a deveni victima unui infractor. Politistii au insistat pe consecintele implicarii intr-un act ce contravine legii. Au fost, de asemenea prezentate masurile  pe carestudentii trebuie sa le ia pentru a nu deveni victime ale talhariilor, a furturilor din genti si buzunare si in special a telefoanelor mobile. Un alt subiect discutat cu studentii a fost cel legat de  prevenirea consumului de droguri.
La activitate au participat aproximativ 70 de studenti. In aceeasi zi, intre orele 13:00 – 14:00, politistii de proximitate din cadrul Biroului pentru Centrul Universitar au distribuit  peste 500 de fly-ere cu mesaje preventive in complexele studentesti „Titu Maiorescu” si „Codrescu” din municipiul Iasi. Activitatea a avut ca principal scop informarea si responsabilizarea studentilor cu privire la furturile din buzunare si din autoturisme.


loading...

Adauga un comentariu