Economic Local

Primaria Iasi se teme de licitatii. Prefera sa ofere contractele direct. Suma promisa este de 1,5 milioane lei

Publicat: 22 ian. 2018
1

@ Firmele de paza din Iasi pot primi direct suma de 1,5 milioane lei @ Autoritatile evit licitatiile din cauza neintelegerilor dintre firmele de paza

Servicii Publice Iasi (SPI) SA, societatea de intretinere spatii verzi a Primariei, incearca sa atribuie un contract de 1,5 milioane lei, fara TVA, pentru serviciile de paza aferente anului in curs. Procedura va fi de incredintare directa, in speranta ca se va reusi semnarea unui contract. Anul trecut, dupa organizarea unei licitatii, din cauza contestatiilor, procedura a fost blocata, iar societatea a ramas fara paza.

"Anul trecut am organizat o procedura simplificata. Si, ce-am rezolvat? Nimic. Sa speram ca vom rezolva de aceasta data", a declarat Laurentiu Ivan, director SPI.

Ofertele firmelor de paza pot fi depuse pana pe data de 29 ianuarie, la sediul societatii din Tudor Neculai. Conform caietului de sarcini, SPI are nevoie de 12 posturi de paza permanente, de luni pana duminica (tura de 24 de ore), trei posturi de paza temporare (pe o perioada de 12 ore, de luni pana duminica) si un post pentru sef obiectiv. Paza va fi asigurata la cimitirele Eternitate, Sf. Ap. Petru si Pavel, Buna Vestire, Sf. Vasile si  Sf. Treime.

Citeste si : Faliment rasunator pentru regele contractelor publice din Iasi! A ramas fara bani dupa ce a iesit din politica

"Obligatiile principale ale prestatorului de servicii de paza: sa detina licenta de functionare pentru servicii de paza a obiectivelor, bunurilor, valorilor, eliberata de catre Inspectoratul General al Politiei Romane, sa puna la dispozitia autoritatii contractante numarul de agenti solicitati pentru aducerea la indeplinire a obiectului contractului, asigurandu-le echipament de lucru, uniforme si insemne distinctive, precum si dotarea tehnica necesara obiectivului, (respectiv statie radio, mijloace tehnice de aparare – tonfa, spray lacrimogen, mijloace de semnalizare si avertizare – fluier, lanterna)", sunt conditiile cerute in caietul de sarcini.

Citeste si : Fiscul iesean cheltuie 1 milion de euro pe serviciile de paza. Firmele urmaresc miza financiara

S-a lucrat cu firma unui fost deputat

Deoarece contractele de paza nu erau atribuite, s-a lucrat direct cu firma de paza controlata de Constantin Adascalitei, fost deputat PSD. Prin interpusi, Adascalitei controleaza firma de paza NPS Security SRL, care a preluat majoritatea angajatilor de la falimentara IGS. Oficial, societatea este administrata de Razvan Nacu.

In aceste conditii, pe data de 29 noiembrie 2017, NPS Security a semnat al doilea contract cu Servicii Publice Iasi (SPI) SA, pentru paza cimitirelor. Valoarea acestuia este de 103.109 lei, fara TVA, adica 22 de mii de euro. Insa acesti bani sunt platiti doar pentru o luna de paza. In septembrie, NPS Security a prins un contract similar, tot pentru o luna de zile. Ambele au fost atribuite direct, prin intermediul Sistemului Electronic de Achizitii Publice (SEAP).

Conform descrierii ultimului contract, NPS Security trebuie sa asigure servicii de paza umana 9.720 de ore pe luna, la tariful de 10.59 lei pe ora. Mai mult, la un pret de 175 lei pe luna trebuie asigurat si serviciul de monitorizare si interventie. Pentru societatea amintita a fost deschisa procedura de insolventa.

Citeste si : Fosti politisti au prins contractele de paza a cimitirelor. Una dintre cele mai mari firme de paza a venit la Iasi

Adauga un comentariu