Eveniment-Social

Refresh Heritage Week (RHW), la Palatul Culturii din Iasi

Publicat: 09 sept. 2018
1

Evenimentele care se vor desfasura la Iasi, la Palatul Culturii, sub genericul Refresh Heritage Week, în perioada 11 – 18 septembrie 2018, fac parte din activitatile proiectului "Young Artists Refreshing Heritage Sites/REFRESH".

Acesta este implementat cu sprijin financiar acordat de Comisia Europeana prin programul Europa Creativa pentru proiecte de cooperare legate de Anul European al Patrimoniului Cultural2018.

Citeste si: IMAGINI SUPERBE, din interiorul Palatului Culturii din Iasi – GALERIE FOTO, VIDEO

Liderul proiectului este Asociatia Oraselor Istorice din Slovenia, care are drept parteneri: ITACA – Asociatia pentru Dezvoltare Locala din Abruzzo, Italia, Complexul Muzeal National Moldova (CMNM) Iasi si Fundatia Universitara San Antonio din Spania.

Suita de evenimente RHW a ajuns la cea de-a III-a editie, prima având loc la Ptuj, în Slovenia (5 – 12 iulie 2018), unde activitatile proiectului Refresh au completat programul Festivalului Art Stays, iar cea de-a II-a, înca în derulare (2 – 9 septembrie 2018), desfasurându-se în regiunea Teramo în cadrul Concertelor Abatiilor.

Citeste si: Proiectul "Young Artists Refreshing Heritage Sites/REFRESH" în cadrul programului Europa Creativa, la Palatul Culturii din Iasi

"La Iasi, activitatile RHW vor reuni la Palatul Culturii 23 de tineri artisti din urmatoarele domenii: pictura, sculptura, fotografie, video, muzica, ale caror creatii, realizate în perioada 11 – 18 septembrie sub coordonarea directorului artistic conf. univ. dr. Cristian Ungureanu, de la Universitatea Nationala de Arte (UNAGE) «George Enescu» din Iasi. Acestea vor avea ca sursa de inspiratie atât patrimoniul construit al Iasului, cât si patrimoniul mobil, cu precadere automatele de muzica mecanica, adevaratele vedete ale Festivalului International de Muzica Mecanica, ajuns la cea de-a XI-a editie si organizat în perioada 14 – 16 septembrie de Muzeul Stiintei si Tehnicii «Stefan Procopiu» din cadrul Complexului Muzeal National Moldova", a precizat dr. Lacramioara Stratulat, managerul CMNM.

Citeste si: Update. Manifestare ARHEOLOGICA speciala la Palatul Culturii din Iasi – FOTO, LIVE VIDEO

Creatiile tinerilor artisti Refresh vor fi prezentate publicului timp de o luna la Palatul Culturii, iar vernisajul va avea loc în Holul de Onoare, în data de 17 septembrie, începând cu ora 17:00.

De asemenea, tot în cadrul RHW Iasi 2018, în data de 13 septembrie, în Holul de Onoare din Palatul Culturii va avea loc un moment de performance, "Jam Session OBLX si MP13" sustinut de membrii trupei hip-hop, Ciprian Croitoru (OBLX) si Mitrut Peiu (MP13), alaturi de invitatii lor (Alexandra Ceornei, Constantin Urzica, Razvan Sbîngu) si de tinerii artisti participanti la proiectul Refresh.

Adauga un comentariu