Actualitate

S-a deschis Seven Hills International School, prima scoala din regiunea de Nord – Est cu predare exclusiv in limba engleza – FOTO

Publicat: 15 sept. 2014
Seven Hills International School, singura scoala internationala cu predare exclusiv in limba engleza din Regiunea de Nord-Est, si-a deschis astazi portile pentru prima generatie de elevi. Scoala se afla in ansamblul multifunctional Palas, in cladirea United Business Center 2. 
„Deschiderea unei scoli internationale este unul din acele demersuri care ne arata ca educatia copiilor si a tinerilor nu poate fi scoasa in afara spatiului european caruia ii apartinem, nu se poate realiza independent de tendintele mondiale din domeniu. Seven Hills International School este scoala care aduce un crampei din sistemul educational britanic in spatiul cultural iesean, cu intentia asumata de a arata ca educatia trebuie sa fie altfel, ca scoala trebuie sa fie prietenoasa si atractiva pentru copii, iar profesorii trebuie sa predea astfel incat elevii sa invete. Seven Hills International School este singura scoala cu predare exclusiv in limba engleza care urmeaza curriculumul britanic. Este scoala in care avem profesori romani si straini, instruiti sa predea la standarde internationale”, a declarat prof. Liliana Romaniuc, director Seven Hills International School.
Elevii vor studia dupa curriculum britanic, in conditii ultramoderne, cu profesori vorbitori nativi de limba engleza si cadre didactice de elita din Iasi. In anul de invatamant 2014 – 2015, la Seven Hills va functiona o grupa de gradinita, o clasa pregatitoare si o clasa a V-a. Seven Hills este autorizata de Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Preuniversitar (ARACIP), ceea ce va permite echivalarea studiilor in sistemul romanesc si in oricare altul din lume. Seven Hills are certificarea Consiliului Scolilor Britanice Internationale (COBIS), beneficiind de acces la resurse educationale, programe de formare a profesorilor, manuale si auxiliare curriculare, participarea la seminarii si conferinte, consultanta si asistenta in implementarea modelului britanic. De asemenea, scoala va fi acreditata de Cambridge International Examinations, cel mai mare furnizor de programe educationale. 
„Potrivit clasamentelor educationale internationale Pisa pentru 2014, intreg statutul educational britanic (inclusiv universitatile) este cel mai puternic din Europa. In alegerea curriculumului national, Seven Hills International School va reprezenta un model pentru regiunea de Nord-Est. In Scoala Seven Hills succesul se va baza pe continuitate, progres, auto-invatare si diferentiere, prin utilizarea de strategii de alfabetizare si calcul matematic, prin revizuirea interna a curriculumului care reprezinta semnele distincte ale stilului britanic. Elevul va avea intotdeauna prioritate in modelul sistemului educational centrat pe elev”, a declarat prof. Julian Hingley, consultant din Marea Britanie.
Seven Hills este o scoala prietenoasa, dotarile logistice si mobilierul fiind la cele mai inalte standarde. In salile de curs sunt montate LCD-uri, iar fiecare profesor are la dispozitie un laptop conectat la Internet, astfel incat invatarea sa fie interactiva si sa se poata preda dupa materiale didactice moderne. Pe langa mijloacele IT de ultima generatie din clase, elevii au la dispozitie un laborator de informatica, cu laptopuri pentru fiecare copil si o sala multimedia, dotata cu instrumente muzicale. Scoala mai cuprinde si o sala de mese complet echipata, precum si un cabinet medical. Colectivele de elevi sunt restranse, astfel incat fiecare copil va beneficia de intreaga atentie a cadrelor didactice. Pe langa programul academic obligatoriu, elevii vor lua masa de pranz, vor avea timp de odihna, vor participa la activitati extrascolare si cluburi variate, vor canta in orchestra scolii, vor practica sporturi individuale si de echipa si vor merge in excursii tematice. In Romania, mai exista doar trei astfel de institutii de invatamant, la Bucuresti, Constanta si Cluj-Napoca.


loading...

Comentarii
Adauga un comentariu