Magazin

Stiai ca femeile voluptoase nasc copii mai inteligenti? Iata de ce

Publicat: 18 ian. 2015
1

Femeile voluptoase nasc copii mai inteligenti, iar rezervele de grasime de pe coapsele si fesele acestora sunt necesare pentru dezvoltarea creierului bebelusilor lor, sustin cercetatorii americani, potrivit dailymail.co.uk.

Oamenii de stiinta au descoperit ca tesutul adipos contribuie in mod direct la dezvoltarea cerebrala in perioada de alaptare, iar posteriorul femeii reprezinta o rezerva de nutrienti vitali, potrivit cercetatorilor de la Universitatea din Pittsburgh.

Acestia au adaugat ca femeile cu depozite mari de grasime in zonele coapselor si a feselor dau nastere unor copii mai inteligenti.

Citeste si Luni, 19 ianuarie, cea mai deprimanta zi a anului

Mai mult, in conditiile in care corpul femeilor a evoluat astfel incat sa poata depozita grasimi, savantii cred ca acest lucru poate explica de ce unele femei reusesc foarte greu sa scape de depozitele adipoase de pe picioare si fese.

„Grasimea din aceste zone este un depozit pentru dezvoltarea ulterioara a creierului copilului”, a declarat Will Lassek, specialist in sanatate publica la universitatea amintita.

Descoperirile sunt publicate in cartea lui Lassek, „Why women need fat” („De ce au nevoie femeile de grasime”, n.r.), si explica in amanunt diferentele fundamentale dintre silueta masculina si cea feminina, potrivit cercetatorului.

In trecut s-a dovedit ca barbatii slabesc mai repede decat femeile, diferentele fizice si psihologice contribuind la discrepante uriase intre cele doua sexe.

Citeste si Iata ce trebuie sa faci pentru a trai mai mult

„Hormonul masculin testosteron si cel feminin, estrogen, controleaza distributia depozitelor de grasimi la pubertate si apoi de-a lungul intregii vieti”, a declarat doctorul Philip McTernan, profesor specializat in diabet si metabolism la Universitatea Warwick.

„Femeile tind sa aiba o silueta in forma de para, cu grasimea depunandu-se in regiunea coapselor, in timp ce in cazul barbatilor grasimea este depozitata mai degraba central, in regiunea abdomenului, de unde greutatea poate fi data jos mai usor. Mai mult, estrogenul incurajeaza depozitarea de grasimi, in timp ce barbatii au mai multa masa musculara, deci un metabolism mai bun, care arde calorii mai repede”, a mai spus expertul.

De asemenea, organismul femeilor contine mai multe grasimi, circa 20-30%, comparativ cu 9-18% in cazul barbatilor. Totodata, organismul va incerca sa pastrez acest raport, conform cercetatorilor.

Adauga un comentariu