Actualitate

Universitatea Cuza din Iasi, in topul celor mai bune universitati din lume!

Publicat: 28 oct. 2016
1
Patru universitati din Romania au fost incluse in Topul celor mai bune universitati din lume din 2017 (2017 Best Global Universities), realizat de U.S. News & World Report. Acestea sunt Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, Universitatea din Bucuresti, Universitatea Politehnica din Bucuresti si Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca.
Cu un scor general de 48 de puncte din 100, Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca ocupa locul 569 din acest top in care sunt incluse 1.000 de universitati din lume.
Universitatea Bucuresti se afla pe locul al doilea dintre unitatile de invatamant din Romania, aceasta fiind in top pe pozitia 733, cu 42.9 puncte. Urmeaza Universitatea Politehnica din Bucuresti, pe locul 750 in top, cu 42.4 puncte, si Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi, pe treapta 996, cu 33.5 puncte.

Citeste si: Astazi are loc cel mai valoros moment al ceremoniilor dedicate Zilelor Universitatii Alexandru Ioan Cuza din Iasi – FOTO, LIVE VIDEO

Pe primul loc in Topul celor mai bune universitati din lume din 2017 se afla Universitatea Harvard din Statele Unite, cu un scor maxim de 100 de puncte. Pe urmatoarele patru locuri se afla tot unitati prestigioase de invatamant americane – Massachusetts Institute of Technology (M.I.T.), Universitatea Stanford, Universitatea California-Berkeley si California Institute of Technology. In ceea ce priveste Europa, universitatile cel mai bine clasate sunt Universitea Oxford, Universitatea Cambridge si Imperial College London, toate din Marea Britanie. Majoritatea universitatilor din acest top sunt din Statele Unite (210), urmate de China (87), Marea Britanie (68), Germania (55) si Franta (49).

Citeste si: LISTA profesorilor care vor lua cele mai DURE masuri la Universitatea Cuza din Iasi

Topul celor mai bune universitati din lume 2017 evalueaza 1.000 de unitati de invatamant superior din 65 de tari. Acestea sunt clasificate pe baza a 12 indicatori care masoara performantele in domeniul cercetarii si reputatia lor internationala si regionala, potrivit U.S. News & World Report. Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi a fost inclusa si in topul QS World University Ranking, in care sunt evaluate peste 900 de universitati din lume.
Adauga un comentariu