National

Votezi la alegerile europarlamentare in strainatate? iata ce trebuie sa stii

Publicat: 20 mai 2019
1

Ministerul Afacerilor Externe a finalizat astazi, 20 mai, expedierea materialelor necesare votarii catre misiunile diplomatice si oficiile consulare ale Romaniei, in vederea asigurarii bunei desfasurari a procesului de vot in strainatate, la alegerile europarlamentare si referendumul national din 26 mai.

APADOR-CH, despre referendum: Secretul votului, compromis

Pentru cele 441 sectii de votare infiintate pentru alegatorii romani din strainatate, Ministerul Afacerilor Externe a trimis 4.000.500 de buletine de vot, atat pentru alegerile europarlamentare, cat si pentru referendumul national. Au fost distribuite cate 1.333.500 de buletine de vot pentru alegerea candidatilor Romaniei in Parlamentul European, pentru intrebarea nr. 1 de la referendumul national, respectiv pentru intrebarea nr. 2 de la referendumul national. De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe a expediat 1.301.230 timbre autocolante si 2.147 stampile cu mentiunea "VOTAT".

Mentionam ca este cel mai mare numar de buletine de vot distribuite sectiilor de votare din strainatate la un proces electoral, Ministerul Afacerilor Externe asigurandu-se ca vor fi indeplinite toate conditiile pentru ca votul la scrutinele din 26 mai 2019 sa se desfasoare in cele mai bune conditii, transmite MAE.

Numarul buletinelor de vot a fost stabilit ca urmare a estimarilor realizate de misiunile diplomatice, tinand cont de prezenta la vot la procesele electorale anterioare si distributia teritoriala a comunitatilor romanesti, precum si de estimarile privind intentia participarii la vot realizate pe baza informatiilor transmise si a intentiilor exprimate de cetatenii romani in cadrul consultarilor pe care misiunile diplomatice ale Romaniei le-au organizat cu comunitatile romanesti din strainatate. Lista sectiilor de votare organizate in strainatate si adresele acestora pot fi consultate pe pagina de internet a MAE: http://www.mae.ro/node/48090.

Adauga un comentariu