Eveniment-Social

Burse speciale pentru olimpicii de la Colegiul National Emil Racovita

Publicat: 19 feb. 2016
1

Elevii Colegiului National Emil Racovita din Iasi, olimpici internationali la una sau mai multe dintre disciplinele: matematica, fizica, chimie, biologie, astronomie, informatica, stiintele pamantului, stiinte juniori, filosofie, vor primi din partea Fundatiei Leris, timp de zece luni, bursa Alexandru Vornicu, valoarea acesteia fiind echivalentul a 50 de dolari pe luna. Denumirea bursei este stabilita de catre finantatorii acesteia – absolventi de la Racovita, in semn de omagiu si recunostinta pentru marele profesor Vornicu.

„Suntem bucurosi si mandri ca absolventii colegiului nostru sunt nu doar oameni de succes, ci si oameni de valoare, care isi aduc aminte cu drag de profesorii lor si care vor sa sprijine noile talente”, a precizat prof. Paula Gavrilescu, directorul colegiului. Elevii care au obtinut rezultate remarcabile la faza internationala a olimpiadelor desfasurate in anul scolar 2014 – 2015 (inclusiv faza internationala a olimpiadelor care s-au desfasurat dupa inceputul anului scolar in curs, pana la data de 1 noiembrie) sunt Tudor Cozma, elev in clasa a X-a D, declarat elevului anului 2015 si premiat cu medalia de argint la Olimpiada Internationala de Stiinte pentru Juniori, desfasurata in perioada 2-11 decembrie 2014, in Argentina si medalia de bronz la Olimpiada Internationala de Stiinte ale Pamantului, desfasurata in perioada 12-20 septembrie 2015 in Brazilia, Tudor Pipirig si Cristiana Diaconu, elevi in clasa a XI-a B, premiati cu medalie de argint la Olimpiada de Stiinte a Uniunii Europene (EUSO), desfasurata in perioada 26 aprilie – 3 mai 2015, in Austria.

Citeste si: Burse pentru olimpicii internationali ai unui important colegiu din Iasi

Citeste si: Iata ce bani vor primi elevii si liceenii ieseni care se vor remarca la olimpiadele internationale

Citeste si: Acestia sunt cei mai buni elevi, liceeni si profesori ieseni. Au fost premiati intr-un mod special la Bucuresti

Adauga un comentariu