Magazin

Care sunt cele mai mari greseli la interviul de angajare

Publicat: 01 dec. 2013
1

Un top recent realizat de site-ul Bestjobs.ro arata ca cele mai mari greseli realizate de catre candidati in timpul interviului de candidat sunt nesiguranta, nervozitatea si lipsa interesului pentru job-ul respectiv. Concret, acestea sunt si motivele pentru care candidatii respectivi nu obtin locul de munca dorit.

Candidatul recunoaste ca a aplicat si a venit la jobul respectiv mai degraba pentru ca nu are alte optiuni in piata decat ca ar fi potrivit sau si-ar dori. De asemenea, atitudinea care denota dezinteres, demotivare si non-implicare: candidatii deseori intarzie la interviu, candidatii de pe pozitiile de entry level de multe ori nu stiu pentru ce post au venit sau au tinuta necorespunzatoare si neglijenta”, a explicat Simona Nicolaescu, HR Manager, Studio Moderna.

Prin urmare, experienta profesionala si compatibilitatea cu jobul pentru care a aplicat nu sunt singurele criterii care ii pot garanta unui candidat un loc de munca. Important pentru angajator este si dialogul din timpul interviului care poate da chiar mai multe informatii despre candidat decat CV-ul.

Neconcordante intre CV si ce prezinta candidatul

La randul lor, si specialistii Carestream sustin ca acei candidati care nu se documenteaza catusi de putin despre companie si jobul la care au aplicat primesc feedback negativ.

„Apatia, interesul redus fata de jobul la care a aplicat sau fata de companie, dar si neconcordantele majore intre CV si ceea ce prezinta candidatul in timpul interviului”, sunt printre cele mai mari greseli conform specialistilor in recrutare ai companiei Carestream.

Pe langa acestea, candidatii trebuie sa fie atenti si la limbajul nonverbal. Ei mai pot pierde „puncte” si daca „butoneaza telefonul mobil in timp ce recruiter-ul ii explica cerintele testului de specialitate, au o atitudine de superioritate sau nu ii intereseaza nici continutul postului, pentru ca stiu ei deja totul”, explica Nicoleta Mihaita, reprezentanta Rompetrol Group.

Pe langă acestea, candidaţii trebuie să fie atenţi şi la limbajul nonverbal. Ei mai pot pierde „puncte” şi dacă „butonează telefonul mobil în timp ce recruiter-ul îi explică cerinţele testului de specialitate, au o atitudine de superioritate sau nu îi interesează nici conţinutul postului, pentru că ştiu ei deja totul”, explica Nicoleta Mihăiţă, reprezentanta Rompetrol Group.

Citeste mai mult: adev.ro/mx4wxz

Adauga un comentariu