National

Daniela Andreescu a castigat procesul cu ANI

Publicat: 25 mai 2012
1
Fostul secretar general al Guvernului Daniela Andreescu a castigat la Curtea de Apel Bucuresti procesul in care a contestat raportul ANI privind incompatibilitatea sa, instanta dispunand, astazi, anularea actului administrativ, informeaza agentia de stiri Mediafax.
Daniela Andreescu a contestat la Curtea de Apel Bucuresti raportul prin care Agentia Nationala de Integritate (ANI) a declarat-o incompatibila.
Judecatorii Curtii de Apel Bucuresti au admis, astazi, actiunea Danielei Andrescu si au dispus anularea raportului de evaluare al ANI din 16 ianuarie.
Decizia Curtii de Apel Bucuresti poate fi contestata la instanta suprema.
Fostul secretar general al Guvernului a contestat la Curtea de Apel Bucuresti raportul prin care Agentia Nationala de Integritate a declarat-o incompatibila si a dat in judecata si Guvernul, cerand totodata anularea deciziei prin care a fost revocata din functie.
In 8 martie, Daniela Andreescu a pierdut la Curtea de Apel Bucuresti procesul privind revocarea sa din functie, instanta stabilind ca aceasta trebuia sa-l cheme in judecata pe Emil Boc, si nu intreaga institutie.
Decizia din acest dosar a fost contestata de Daniela Andrescu la instanta suprema, in 16 mai, primul termen de judecata fiind stabilit pentru 18 octombrie 2013.
Daniela Andreescu declara, la sfarsitul lunii ianuarie, pentru Mediafax, ca instanta este cea in masura sa clarifice daca a comis o eroare la conducerea SGG si daca modul de revocare din functie a fost corect.
Emil Boc declara atunci ca el a luat decizia corecta de a o demite pe Daniel Andreescu din functia de secretar general al Guvernului si ca in calitatea sa de premier are posibilitatea sa demita orice demnitar pe care il numeste prin decizie.
Agentia Nationala de Integritate a constatat, in urma procedurilor de evaluare, incalcarea regimului juridic privind conflictul de interese in materie administrativa de catre Daniela Nicoleta Andreescu, fost secretar general al Guvernului Romaniei in perioada 5 ianuarie 2009 – 25 noiembrie 2011.
Daniela Nicoleta Andreescu, in calitate de secretar general al Guvernului, a aprobat Nota Regiei Autonome – Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) privind atribuirea catre Asociatia Clubul de Pescuit Sportiv Delta Fishing a unui spatiu de 105,2 mp, situat la parterul imobilului din Strada Matei Basarab nr. 71, bloc L 111A, sector 3, Bucuresti, pe o perioada de un an.
Adauga un comentariu