Vegetariene

Fasole boabe pe pat de salata

Publicat: 15 apr. 2011

Ingrediente:

1 cana fasole boabe mare (lasata la umflat, in apa, din seara precedenta)
2 cepe
1 catel usturoi, mic
2-3 linguri bulion
cateva frunze de dafin
1 legatura mica patrunjel
sare, ulei, piper, boia de ardei
1 foaie mare de salata verde, bucati de ardei gras

Mod de preparare:

Ceapa alba se toaca foarte marunt, la fel si usturoiul si se calesc in putin ulei incins.
Fasolea se spala in 2 ape, apoi se pune la fiert si se spumeaza, lasandu-se pana este fiarta aproape complet.
Se adauga ceapa si usturoiul prajite, sare, boia de ardei, piper si bulion si se mai lasa 15-20 de minute, la foc mic.
Se aseaza fasolea pe un platou, pe frunza de salata verde si se presara verdeata toccata marunt, iar alaturi se pun bucati de ardei gras.



loading...

Adauga un comentariu