News Flash:

Incredibil!

26 Aprilie 2005
879 Vizualizari | 0 Comentarii
Golanie cu 80 miliarde lei la Tepro

•Activele Techno Steel LBR, cumparate de la fosta Tepro SA, au fost trecute ca investitii de catre actualii patroni indieni ai fabricii iesene •Realitatea arata ca la fabrica ieseana au fost facute investitii doar in grupurile sanitare

Sumele de bani care au fost obtinute de actualii patroni ai SC Mittal Steel SA Iasi, fosta Tepro SA, de pe urma vanzarii activelor catre SC Techno Steel LBR au fost trecute de patronii indieni la investitii. Unde anume au fost facute aceste investitii, stiu probabil cel mai bine responsabilii SC Mittal Steel SA Iasi. Reamintim faptul ca aceste sume de bani au fost virate direct in conturile SC Mittal Steel SA si nu in conturile AVAS, cum ar fi fost normal. Mai mult, contractul cu rusii de la Techno Steel LBR a fost semnat la data de 3 martie 2004, cu putin timp inainte de venirea indienilor, care in acel moment, prin fostul grup LNM Holdings, se aflau in fabrica ieseana pentru un audit, care a durat cateva luni bune. Astfel, momentul preluarii fabricii iesene a coincis chiar cu acordarea de catre SC Techno Steel LBR a primei transe de bani din suma cu care au fost cumparate activele. Sumele de bani pentru cele doua laminoare cumparate de la fosta SC Tepro SA au intrat direct in conturile unitatii si nu in cele ale Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului. Aceasta situatie pentru concernul indian vina sa intareasca ideile prezentate pana in acest moment de cotidianul ZIUA de Iasi, prin care se arata ca la fosta Tepro SA, devenita SC Mittal Steel SA Iasi, nu au fost facute nici un fel de investitii, in conditiile in care doar din tranzactia mentionata au fost incasate peste 80 miliarde lei, in ultimii doi ani de zile. Totodata, aceste sume de bani, conform datelor financiare din 2004 prezentate de curand in cadrul sedintei Adunarii Generale a Actionarilor (AGA), au fost trecute la investitii, pentru a fi evitate taxele din partea statului.

Contrele actionarilor

Aceste investitii nu pot fi justificate, iar actionarii indieni sunt din ce in ce mai contestati de salariati, sindicat si, nu in ultimul rand, de ceilalti actionari, care au inceput sa opreasca intentiile indienilor. Un exemplu in acest sens este dat de faptul ca reprezentantul SIF 2 Moldova a votat la ultima sedinta AGA impotriva dorintei actionarilor indieni de a contracta noi credite cu fabrica ieseana, pentru ca aceasta este indatorata excesiv. Reamintim faptul ca, in cursul anului trecut, SIF 2 Moldova a actionat in justitie refuzul actionarilor indieni de a prezenta datele financiare. Ulterior, judecatorii de la Tribunalul Iasi au admis actiunea Societatii de Investitii Financiare 2 - Moldova SA Bacau impotriva Ispat Tepro SA Iasi. SIF 2 Moldova, reprezentata de presedintele Consiliului de Administratie, Alexandru Matei, a cerut instantei de judecata sa admita organizarea unei sedinte a Adunarii Generale a Actionarilor (AGA) la societatea comerciala ISPAT Tepro SA Iasi, pentru a afla, in calitate de actionar cu 24 la suta din capitalul social al firmei, amanunte referitoare la activitatea unitatii. Totusi, conducerea executiva de la firma ieseana a refuzat convocarea sedintei AGA. Magistratii ieseni le-au dat dreptate reprezentantilor de la SIF 2 Moldova, considerand ca aceasta cerere este intemeiata, situatie in care instanta de judecata a obligat actionarii majoritari sa prezinte datele economice actionarilor.
Gelu JIREGHIE
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1174 (s) | 22 queries | Mysql time :0.014749 (s)