Hardware

Intel a lansat Ivy Bridge, noua gama de procesoare pe 22 nm

Publicat: 23 apr. 2012

Intel a prezentat noua familie de procesoare Ivy Bridge, reprezentata pentru inceput de modele quad-core din gama Core i5 si Core i7, create folosind procesul de fabricatie pe 22 nm.

Intel a lansat familia Ivy Bridge, de procesoare pe 22 nm

In afara de adoptarea unui proces de fabricatie mai eficient, noile procesoare introduc si un nou tip de tranzistoare, cu consum redus de energie. Tehnologia „3D” Tri-Gate permite organizarea pe verticala a tranzistoarelor ce intra in componenta unui procesor, obtinand astfel o reducere a consumului de energie si cantitatea de caldura degajata in timpul functionarii, lasand mai multa flexibilitate pentru ridicarea frecventelor de functionare si maximizarea performantelor.

Diagrama unui tranzistor cu tehnologie

In medie, noul proces de fabricatie este asteptat sa aduca cu 20% mai multa performanta, reducand totodata cu 20% consumul de energie raportat la generatia anterioara de procesoare, din familia Sandy Bridge.

Lista primelor procesoare Intel Ivy Bridge, disponibile la momentul lansarii.

In ciuda dificultatilor de adaptare la noul proces de fabricatie, Intel promite ca nu vor fi probleme cu disponibilitatea procesoarelor din familia Ivy Bridge, ba chiar volumul acestora in primele sase luni de la lansare va fi cu 50% peste cel al procesoarelor Sandy Bridge, lansate anul trecut.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit