Auto-Moto

Loeb sustine ca are statut de egalitate cu Hirvonen la Citroen

Publicat: 10 ian. 2012

Sebastien Loeb sustine ca Mikko Hirvonen nu va juca rolul de pilot numarul doi în cadrul echipei Citroen si ca va avea sanse egale sa lupte pentru titlul mondial. Sebastien Loeb îl va avea drept coechipier în sezonul 2012 al Campionatului Mondial de Raliuri pe Mikko Hirvonen, care a parasit Ford pentru a se alatura octuplului campion mondial la Citroen.
In mod traditional, Loeb a fost numarul 1 al constructorului francez si pilotul în spatele caruia s-au mobilizat inginerii pentru a-i oferi cele mai mari sanse de victorie, în timp ce coechipierii sai au fost deseori fortati sa-i cedeze victoria. Francezul sustine însa ca situatia va fi complet diferita în acest an, cand Hirvonen va avea acelasi statut în cadrul echipei si va avea permisiunea de a lupta pentru victorii. „Ma astept ca Hirvonen sa fie principalul meu rival si nu va exista o strategie ca anul trecut. Daca ma bate, ma bate. Daca este în fata mea, nimeni nu-i va spune ‘asteapta-l pe Loeb’. Asa vor merge lucrurile acum. Daca Hirvonen castiga la Monte Carlo în acest an, apoi termina primul în Suedia si Mexic, nimeni nu-i va spune sa ma astepte pe mine. Nu exista piloti numarul 1 si piloti numarul 2, cel putin nu la începutul sezonului”, a declarat francezul în cadrul unui interviu acordat publicatiei The Red Bulletin.
Declaratiile lui Loeb sunt surprinzatoare în conditiile în care Sebastien Ogier, coechipierul sau din sezonul precedent, a plecat de la Citroen la Volkswagen tocmai din cauza faptului ca a fost nevoit sa accepte rolul de pilot numarul 2, în ciuda faptului ca a avut sanse reale la titlul mondial. Francezul a refuzat însa sa comenteze decizia lui Ogier, marginindu-se sa confirme ca a negociat la randul sau un contract cu Volkswagen. „Este alegerea lui Ogier sa nu ia parte în acest an. A decis sa mearga la Volkswagen si asta este. Nu am tinut pasul cu negocierile, dar toti ne gandeam ca va semna cu Ford, dar cred ca ei nu am avut suficient de multi bani pentru a-l plati în 2012. Inclusiv eu m-am gandit la Volkswagen la jumatatea sezonului, dar în cele din urma am ramas la Citroen pentru ca aici m-am dezvoltat si am avut succes. In plus, sunt în stadiul în care ma gandesc daca ar trebui sa continui înca unul sau doi ani. Trei ar fi prea mult”, a mai precizat el.loading...

Adauga un comentariu