Internationale

Melanzane alla Parmigiana

Publicat: 03 mai 2011

Ingrediente:

– 3 vinete
– 2 conserve de rosii (sau 1 kg de rosii proaspete)
– o legatura de busuioc proaspat
– 1 catel de usturoi
– 1 lingurita de zahar
– 2 maini de parmezan ras (cam 100 g)
– 2 linguri ulei de masline

Mod de preparare:

Taiati vinetele (spalate inainte) in felii de 7-8mm. Asezati-le intr-o tava, ungeti-le pe fiecare cu un pic de ulei de masline, sarati si piperati. Bagati-le in cuptorul incins sa se rumeneasca un pic. Dupa 5 minute, intoarceti-le pe celalta parte, si mai lasati-le 3 minute. Radeti pe razatoarea mica un catel de usturoi, si caliti-l intr-o tigaie, impreuna cu cateva frunzulite de bucuioc si 1 lingura de ulei de masline. Dupa 2-3 minute, adaugati si rosiile in tigaie + o lingurita de zahar, sare si piper, micsorati focul, si lasati sa bolboroseasca linistit cam 10 minute, pana ce sosul scade si devine aromat si usor dulceag. Puneti intr-o tava jumatate din sosul de rosii, apoi presarati (cu generozitate) parmezan deasupra, apoi asezati jumatate din vinete; repetati procesul (rosii-parmezan-vinete).



loading...

Adauga un comentariu