Actualitate

Mincinosul mincinosilor! Acest SCANDAL pornit de la Iasi cutremura Casa Regala! Radu Duda rupe tacerea despre colaborarea cu Securitatea

Publicat: 19 nov. 2017

@ Casa Regala incearca sa spele imaginea Principelui Radu Duda @ In editiile trecute ale cotidianului BZI s-au aratat informatii legate de colaborarea lui Duda cu fosta Securitate @ Au fost furnizate copii dupa lista "Presoanele de Sprijin" @ Radu Duda, prin intermediul oficialilor Casei Regale, neaga insa ca ar fi fost colaborator al Securitatii @ Intr-un raspuns trimis pe adresa BZI, oficialii Casei Regale invoca faptul ca Radu Duda ar avea un certificat CNSAS prin care se adevereste ca nu a fost colaborator al Securitatii @ Documentele prezentate insa de BZI sunt extrem de clare si nu lasa loc de controverse

Reprezentantii Casei Regale au rectionat dupa ce in editiile trecute ale cotidianului BZI s-au relatat detalii cu privire la colaborarea cu fosta Securitate. Astfel, prin intermediul unui comunicat, Casa Regala neaga implicarea lui Radu Duda in activitati de informare inainte de 1989. Insa listele gasite in biroul fostului prim-secretar PCR arata contrariul.

"În luna septembrie 2007, Principele Radu al României a primit un certificat de la CNSAS prin care se atesta ca nu exista nicio dovada a colaborarii sale cu Securitatea. Documentul, pe care îl puteti solicita de la CNSAS daca doriti, mentioneaza repetate cereri formulate de CNSAS la diverse institutii ale statului pentru verificari. Dupa zece cautari succesive, certificatul CNSAS contine concluzia de necolaborare. Iar lista cu «persoanele de sprijin» din anul 1986 de care vorbiti nu contine nicio semnatura sau angajament ale Altetei Sale Regale. Nici Principele Radu, nici presa nu a identificat pâna în ziua de azi persoana care a alcatuit aceasta lista", se arata in raspunsul oficial al Casei Regale.

Citeste si : Dezvaluiri INCREDIBILE! Regele Mihai I ar fi controlat de securistul Radu Duda

Principele Radu Duda, membru non – dinastic, in perioada cat a fost actor la Teatrul National "Vasile Alecsandri" din Iasi, a colaborat de bunavoie cu fosta Securitate, avand ca sarcina sa intocmeasca note informative catre structura de securitate. Totul s-a intamplat pe data de 9.09.1986. La Revolutie, biroul Mariei Ghitulica, ultimul prim-secretar PCR de la Iasi, a fost spart si s-au descoperit mai multe documente inregistrate ca "Strict Secret".

Acestea contineau o lista cu zeci de persoane care au colaborat cu vechiul regim, tabelul fiind intitulat "Persoane de sprijin". Printre ultimele pozitii apare si numele Radu Duda.

Asadar, este lesne de observat pentru oricine ca Radu Duda a fost colaborator al Securitatii, asa cum o dovedesc fara tagada si documentele prezentate in exclusivitate de BZI, cu numele fostului actor printre cei ai "personalului de sprijin al Securitatii".

Pe listele persoanelor de sprijin prezentate de BZI in exclusivitate sunt zeci de nume de doctori, profesori universitari, ingineri, economisti. Toti au recunoscut ca au fost colaboratori ai Securitatii, numai Radu Duda nu vrea sa recunoasca.

Iar argumentul care are de la CNSAS un certificat de necolaborare nu sta in picioare, din moment ce au existat nenumarate cazuri de persoane care au colaborat cu Securitatea de-a lungul anilor 70-80, dar au primit totusi certificat de necolaborare. In plus, Radu Duda este recunoscut in Iasi ca un personaj foarte apropiat de Securitate. Cu cat neaga mai mult, cu atat devine mai ridicol.

Citeste si : Regele Mihai I, tinta unui scandal monstru! A incercat sa intre cu forta peste Majestatea Sa! Politia a intrat pe fir

Apucaturile lui Duda

In plus, noi dezvaluiri au aparut si ieri despre Radu Duda. Astfel, jurnalistul Patrick Andre de Hillerin a aratat recent ca Principele Radu Duda controleaza toate activitatile Casei Regale, in timp Regele Mihai se afla pe patul de moarte. Mai mult, acesta povesteste ca Duda ii restrictiona regelui accesul la mancare.

"Cu ani în urma, când Regele era înca în putere, o echipa de televiziune s-a deplasat la Savârsin pentru a filma cum petrec sarbatorile de iarna cei din familia regala. Chiar daca asta nu s-a vazut pe post, membrii echipei de televiziune au fost socati de modul în care Radu Duda se comporta cu Regele. În fapt, Regele ajunsese doar o prezenta discreta, dirijata cu mâna ferma de catre actor. Caci nimic nu se petrecea la Savârsin fara aprobarea domnului Duda. Inclusiv portiile de mâncare ale lui Mihai I erau dramuite de arendasul ajuns ginere. Totul a culminat cu o cina la care regele si-ar fi dorit un supliment de desert. Femeia care se grabea sa-i îndeplineasca dorinta a fost abrupt oprita de catre consortul Margaretei, care i-a interzis sa-i dea Regelui înca o felie de placinta, caci el, actorul transformat subit în nutritionist, stia mai bine ce-i prieste Majestatii Sale. Aflat azi pe patul de moarte, Regele Mihai a disparut de mai multa vreme dintre oamenii liberi, prizonier al unor forme si uniforme fara fond", a precizat jurnalistul.

Citeste si : DOLIU in Casa Regala a Romaniei: "A murit la un spital din Iasi"

A fost actor

Radu Duda s-a nascut pe data de 7 iunie 1960, in municipiul Iasi, provenind dintr-o familie de medici. A absolivt Liceul "Costache Negruzzi", in anul 1979. Dupa terminarea liceului, a intrat la Universitatea de Arta Teatrala si Cinematografica din Bucuresti. La admitere a fost al patrulea pe lista. Facultatea a fost absolvita in 1984, la clasa profesorului Olga Tudorache.

Pe data de 1 ianurie 1999 a fost innobilat, moment in care activitatea de actor a acestuia a incetat. Numele lui Radu Duda, dar si al sotiei, este legat de un scandal de coruptie in care a fost implicata compania Bae Systems, unul dintre sponsorii fundatiei de caritate a Principesei Margareta.

Totul se lega de achizitia a doua fregate de catre partea romana, de reconditionare ocupandu-se compania Bae Systems. Acuzatiile erau de mita, ce ajungea la 7 milioane de lire sterline. Radu Duda a fost tinta unor ironii privind si activitatea militara. In scurt timp, acesta a ajuns colonel activ, pentru multi militari de cariera fiind nevoie si 40 de ani de activitate.

Comentarii
  • Acest individ, cu origini gagauze, nu merita decat dispret. Cei care i-au dat gradul de colonel nu sunt decat niste lachei, niste vanduti pe nimic! Ce titlu nobiliar are acest actoras? Cine i l-a dat? Ce este aceea Casa Regala a Romaniei? Este mentionata in Constitutie sau in vre-o alta lege? Prostii, numai prostii si prosti!!!

  • Mai stii tu pe ala Gabriel Oprea ..conducator de doctorate ??? Acela a facut pe fosrte multii generali si printre ei inainte de scandal se afla si GICA HAGI !!!! Da ….nimeni nu renunta daca nu era acel scandal cu demascarea lor, asa ca ….toti sunt niste ******* !!!

  • Cand vad ce este in tara asta, imi pare „rau” ca nu am fost un turnator de ***** (ete na). acum eram si eu miliardar, decorat, cu grade de general sau colonel etc. Halal natie!!

  • Pe timpul cit la CNSAS lucra Mircea Dinescu se obijnuia sa se elibereze certificate de necolaborare cu fosta securitate unor persoane care intradevar colaborase ,asa cum este cazul lui Radu Duda.Cine la cunoscut pe Mircea Dinescu inainte de 1989 stie ca baiatul asta era unul din colaboratorii fostei securitati.Asa ca el cit a lucrat la CNSAS si-a salvat pe unii din categoria din care si el facea parte.La CNSAS au fost destule falsificari facute in acele certificate care se eliberau .Poate nu ar fi deloc rau ca aceste certificate sa se revada inca odata ,pt. ca multe din astea sint cam la fel cu acele certificate de revolutionar care le-a aptinut si destui care nu au participat la evenimentele din decembrie 1989.

Adauga un comentariu