International

Miting spontan la Chisinau: Se cere unirea Republicii Moldova cu Romania

Publicat: 05 nov. 2015
1

O manifestatie spontana in favoarea unirii Republicii Moldova cu Romania se desfasoara in centrul Chisinaului, participantii cerand alcatuirea unui guvern comun in cele doua tari.

Evenimentul a fost organizat in contextul in care guvernele din cele doua tari au cazut in ultimele sapte zile.

Mitingul a inceput la ora 19.00, in fata monumentului domnitorului Stefan cel Mare si Sfant din centrul Chisinaului.

„Sa venim cu o lumanare la monumentul eroului national al neamului nostru si sa ne rugam sa le dea intelepciune romanilor sa faca un singur guvern pentru ambele maluri ale Prutului”, a declarat jurnalistul moldovean Valentin Buda, unul dintre organizatorii evenimentului.

Participantii au pancarte pe care scrie „Vrem Guvern Comun” si „Suntem alaturi de fratii de peste Prut”.

„Singurul viitor al Republicii Moldova este alaturi de Romania, alaturi de fratii nostri de peste Prut. Acum sau niciodata trebuie sa spunem lucrurilor pe nume si sa cerem reunirea celor doua maluri ale Prutului”, a declarat, potrivit Curentul.md, Vlad Biletchi, presedintele asociatiei Onoare, Demnitate si Patrie, unul dintre organizatorii evenimentului.

Comentarii
  • pai,,,procedati cum au facut cei din crimeea,,face-ti referendum si se rezolva,,,,sa vedem ce zic rusii,,,,ei au spus ca au anexat crimeea la dorinta cetatenilor care locuiesc acea zona,,,,daca va doriti cu adevarat face-ti acela-si lucru,,sa vedem raspunsul Rusie,,

  • Молдавские девушки приглашаются объединиться со своими братьев румынском мужчин. Мальчики должны идти в СССР. ха-ха

Adauga un comentariu