Actualitate

Premierul Viorica Dancila: ”Decizia CCR spune astazi intregii tari ca presedintele Iohannis a incalcat Constitutia”

Publicat: 18 sept. 2019
Editia PDF
15 Oct. 2019

Premierul Viorica Dancila, reactioneaza intr-o postare facuta pe pagina de Facebook, precizand ca decizia Curtii Constitutionale a Romaniei (CCR) arata intregii tarii ca Klaus Iohannis a incalcat Constitutia. De asemenea, Dancila sustine ca asteapta presedintele sa semneze de indata decretele si sa isi indeplineasca atributiile respectand Constitutia pe care, in ultima perioada, a calcat-o in picioare in mod constient.

Lovitura dura pentru Klaus Iohannis. CCR a decis: Presedintele, obligat sa numeasca interimari

''Fie ca vorbim de rea-vointa sau incompetenta, decizia CCR spune astazi intregii tari ca presedintele Iohannis a incalcat Constitutia!

Raspunsul CCR de astazi arata foarte clar abuzul presedintelui Iohannis in ceea ce priveste refuzul de a numi ministrii interimari si a asigura functionarea ministerelor Energiei, Mediului si relatiei cu Parlamentul. Asa cum am spus inca de saptamana trecuta, seful statului a incalcat Constitutia cu cinism si nepasare, generand un blocaj guvernamental si intarzieri in acordarea drepturilor romanilor care lucreaza in aceste ministere.

Decizia CCR il obliga totodata pe presedinte sa semneze decretele de revocare a ministrilor remaniati si sa motiveze respingerea noilor ministri propusi, motivare pe care nu am primit-o niciodata din partea presedintelui Iohannis, asa cum era firesc in cazul unui asemenea gest.

Asteptam ca presedintele sa semneze de indata decretele si sa isi indeplineasca atributiile respectand Constitutia pe care, in ultima perioada, a calcat-o in picioare in mod constient! Ii cer presedintelui Iohannis sa nu se mai joace cu legea fundamentala si cu soarta romanilor. Este periculos pentru democratie si pentru stabilitatea tarii sa avem la Cotroceni un candidat lipsit de respect pentru lege si de responsabilitate pentru soarta romanilor.

Asa cum am mai spus de nenumarate ori, vom merge in Parlament cu o noua propunere de guvern pentru care vom cere un vot de incredere. Am aratat ca avem o majoritate confirmata si nu ne temem de acest vot. Noi suntem singurii care si-au asumat responsabilitatea continuarii guvernarii, la care nu vom renunta indiferent de amenintarile goale, de atacurile disperate si piedicile opozitiei'', se arata in postarea facuta de premierul Viorica Dancila pe pagina sa de socializare.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit