Eveniment-Social

Primaria umple Iasul de trasuri. Dupa sarbatori

Publicat: 20 apr. 2011
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:217235;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

Edilii vor sa reglementeze transportul local de persoane cu trasura. Un proiect de hotarare va fi analizat in sedinta ordinara de Consiliu Local din data de 28 aprilie. Se pare ca traseul va fi stabilit in baza solicitarilor facute de operatorii de transport. Acestia trebuie sa achite o taxa de 100 lei pe luna si, in functie de zile, sa respecte orarul impus de primarie pentru fiecare zona. „Este denumit permis de libera trecere înscrisul tipizat eliberat de Primaria Municipiului Iasi, care confera posesorului dreptul de a transporta persoane cu un vehicul de agrement cu tractiune animala (trasura), într-o perioada definita si cu un orar stabilit si în zone în care sunt impuse anumite restrictii de circulatie. Este denumita trasura vehiculul cu doua sau patru roti si suspensie, folosita la transportul de persoane, cu tractiune animala (cai) cu una sau doua osii si o caroserie închisa sau acoperis pliabil”, se arata in proiectul de hotarare.
Edilii considera ca un oras cultural ca Iasul merita acest gen de transport.   

Comentarii
  • Bravo domnilor trebuia mai demult acest lucru, asa se intampla la Viena si la Praga sa te plimbi prin oras cu trasura prin zonele istorice.La noi se preteaza pe axa Palatul Culturii-Primarie-Teatru National-Cuza Voda-Piata Unirii-Copou.Sper sa fie ceva frumos sa ne aducem aminte de perioada interbelica si sa dea un aer de epoca.

  • Avem destul rahat de caini comunitari pe strazile Iasului.De ce nu ar fi si de cal?Domnule primar strangeti intai rahatul da caini si faceti strazile curate si mai lasati trasurile cu cai!

  • Da nu se plimba toata ziua cu carutele prin oras tiganii care cara fier vechi cu carutele? Pe astia cand ii impiedica s afaca acest lucru si sa chinuie bietii cai care numai nu cad din picioare de slabi ce sunt???

Adauga un comentariu