Eveniment-Social

Proiect unic in tara de formare de specialisti in reabilitare orala, la Iasi – VIDEO

Publicat: 19 apr. 2011

Timp de trei ani, Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) „Gr. T. Popa” Iasi va implementa un proiect european de formare de specialisti si resurse umane. Centrul de formare specialisti si resurse in reabilitare orala, unic in tara, este finantat de Uniunea Europeana, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritara 1, iar valoarea sa este de aproximativ 2 milioane de euro.
Prof. dr. Norina Forna, managerul proiectului, a declarat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca in cele 36 luni vor fi formati aproximativ 800 specialisti in domeniul medicinei dentare. „Proiectul isi propune sa fundamenteze un sistem educational si de formare competitiv in teritoriul medicinii dentare romanesti. Obiectivul proiectului este crearea unui sistem de formare pentru dezvoltarea competentelor personalului din invatamantul superior din domeniul medicinei dentare, prin participarea la programe de formare si perfectionare si acces la cele mai noi tehnologii inovatice si informatii in domenii specifice. Timp de trei ani, in cadrul acestui proiect, vom obtine 40 formatori si 800 competente la nivelul intregii tari in domeniul reabilitarii orale. Proiectul a fost demarat in urma cu cateva saptamani si se bucura de un real interes in randul practicienilor nostri”, a declarat prof. dr. Norina Forna, decanul Facultatii de Medicina Dentara a Universitatii de Medicina si Farmacie „Gr. T. Popa” Iasi.
Cele 2 milioane de euro vor permite, pe langa derularea procesului de formare, achizitia unor echipamente de varf la nivelul partenerilor implicati in proiect, iar principalul beneficiar va fi pacientul.
Parteneri in proiect sunt: Universitatea de Medicina si Farmacie „Iuliu Hatieganu” din Cluj, Societatea Romana de Reabilitare Orala Iasi, Asociatia Medicala Romana Bucuresti si Universitatea „Johan Wolfgang Goethe” din Frankfurt.loading...

Adauga un comentariu