Eveniment-Social

RATP a ratacit un autobuz second-hand – AUDIO

Publicat: 08 nov. 2010

Unul dintre cele 14 autobuze second-hand cumparate recent de Regia Autonoma de Transport Public (RATP) Iasi nu a ajuns inca la destinatie. Autobuzul cumparat cu 3.300 euro rataceste inca pe drumurile tarii din cauza unei defectiuni la cutia de viteze. „Au fost o serie de peripetii, dar majoritatea autobuzelor a ajuns la garajul nostru. Unul singur are o defectiune la cutia de viteze si vom trimite o masina sa-l aduca la Iasi”, a declarat Maricel Gherca, directorul RATP. El a mai precizat ca, dupa efectuarea reviziei la toate autobuzele, sefii Regiei vor face pregatiri pentru inmatricularea acestora.
Cele 12 autobuze VanHool si 2 de tip Renault, achizitionate de pe drum, de reprezentantii Regiei, vor circula cu numere provizorii pana la inmatricularea definitiva a acestora. „Vom vedea cate autobuze vom inmatricula pana la urma. Noi am calculat ca avem de achitat intre 1.200 si 3.000 euro pentru taxa de prima inmatriculare. Depinde de capacitatea motoarelor. Toate autobuzele au Euro 1 si este posibil ca o parte dintre acestea sa fie lasate pentru piese de schimb. In principiu, vor circula cu numere provizorii, pana vom face rost de bani pentru taxa de prima inmatriculare”, a mai spus Maricel Gherca.
Achizitia celor 14 autobuze second-hand a costat Regia 45 mii euro. La acesti bani se adauga si contravaloarea transportului la Iasi, estimata la 20 mii euro. Toate autobuzele care au ajuns la Iasi sunt de capacitate medie si corespund tuturor normelor de transport din Romania si Uniunea Europeana. Cu o lungime maxima de 12 metri, o latime de 2,5 metri si o inaltime de maxim 3 metri, autobuzele cumparate de la VDL Coach & Bus Center Eindhoven fac parte dintr-o serie mai veche de astfel de autovehicule cumparate de RATP. La Iasi mai sunt 20 de autobuze de acest tip, care circula pe linia 19 si 46.loading...

Comentarii
Adauga un comentariu