Actualitate

Apel disperat al consilierilor catre acest demnitar din Iasi: opriti risipa de bani publici!

Publicat: 22 apr. 2015
1

@ Circa un sfert de milion de euro este suma cheltuita din banii contribuabililor pentru o serie de deplasari facute in strainatate de Adomnitei, functionarii din subordine si alti invitati

Presedintele Consiliului Judetean, liberalul Cristian Adomnitei, a reusit performanta ca in doi ani de zile sa cheltuie inutil aproape 250 mii de euro pentru niste evenimente organizate in strainatate care nu au adus rezultate concrete in beneficiul contribuabililor. Autoritatea judeteana a participat in anii precedenti la doua targuri internationale, in Viena si Tel Aviv, pentru fiecare CJ decontand cate 120 mii de euro. Rezultatele de la aceste targuri, unde delegatia a fost condusa de fiecare data de Adomnitei, au intarziat sa apara.

In afara unor pliante editate in care a fost promovata imaginea sefului CJ la aceste expozitii externe nu s-a intamplat nimic notabil. Nici pana in prezent, Adomnitei nu a oferit vreo explicatie plauzibila in legatura cu prezenta Iasului in aceste locuri si care au fost in definitiv rezultatele. La Viena, in 2013, a dus cu el cateva personalitati publice ale Iasului, care au fluturat ofertele Iasului pe langa vizitatorii standului. Rezultatele nu au fost facute publice nici in prezent la doi ani de la acel eveniment. La targul de anul trecut de la Tel Aviv, CJ a avut o prezentare saracacioasa a ofertelor de turism si cele ecumenice. In ultimele zile, la CJ a izbucnit un nou scandal in urma expozitiei ce va avea loc la Milano anul acesta. Consilierii au refuzat sa aloce iar 120 mii de euro si au votat pentru reducerea drastica a sumei. Adomnitei nu a fost de acord si a avizat proiectul in varianta initiala. Dupa ce a fost descoperit, seful CJ a amenintat ca va retrage judetul de la acesta expozitie.

Citeste si: Scandal la CJ Iasi. Adomnitei „santajeaza” consilierii judeteni

„Actualul presedinte al CJ Iasi se dovedeste necinstit în continuare cu iesenii. O afirmatie potrivit careia mediul de business iesean l-ar fi anuntat ca nu mai vrea sa participe la evenimentul de la Milano pentru ca s-ar fi speriat de lipsa consensului politic este nu doar o generalizare fortata, dar pare si mincinoasa. Companiile iesene ar fi participat pe banii proprii la Milano, deci interesul lor de business nu este dependent de persoana si derapajele actualului presedinte al CJ Iasi ori de bugetul public alocat evenimentului. În plus, tinând cont ca prezenta Iasului la evenimentul de la Milano are loc în perioada 2 – 5 iulie, exista un interval de timp generos în care firmele iesene interesate de oportunitati de afaceri sa-si confirme participarea. De aceea, afirmatia domnului Adomnitei este cel putin dubioasa, domnia sa retezând brusc, prin declaratii hazardate, posibilitatea de participare a companiilor iesene la acest eveniment international”, a sustinut Cristian Stanciu, liderul de grup al consilierilor judeteni PSD.

Prins iar cu mana in buget

Seful CJ va incerca sa revoce hotararea prin care autoritatea va participa la targul de la Milano, numai ca majoritatea din CJ a anuntat ca proiectul se va derula in continuare, in Italia urmand a pleca unul din vicepresedinti si cativa consilieri. „Ne întrebam ce îl determina cu adevarat pe domnul Adomnitei sa blocheze brusc o actiune pentru care s-a muncit luni de zile, doar pentru ca i s-a pus în vedere ca a masluit o hotarâre de Consiliu Judetean, mentinând un buget exorbitant de 120.000 euro neaprobat de plen. Îi solicitam actualului presedinte al CJ Iasi sa probeze public afirmatia lansata si sa specifice numele companiilor care l-ar fi anuntat ca renunta la participarea de la eveniment. Chiar daca actualul presedinte al CJ va face sau nu nominalizari, dorim sa-i asiguram pe toti antreprenorii ieseni ca absolut nimeni si nimic nu-i împiedica sa fie prezenti la Milano, unde exista un pavilion al României, nu un pavilion al domnului Adomnitei”, a adaugat social-democratul.

Adauga un comentariu