Stiri Turism

Companiile aeriene au pierdut mii de euro prin anularea curselor

Publicat: 17 feb. 2012
9

Ceata, gerul, conditiile meteo nefa­vorabile care au obligat companiile aeriene sa isi tina la sol avioanele au dus la pierderi de zeci de mii de euro, potrivit estimarilor ZF. In ultimele trei saptamani, pe site-urile celor mai mari doua aeroporturi din tara, Henri Coanda si Aurel Vlaicu din Capitala, figurau zilnic curse anulate. Atat com­pania Tarom, cat si Air France KLM, Lufthansa, GermanWings si low-costul Wizz Air au anuntat pe site-urile aero­porturilor zboruri anulate. Mai mult, desi au fost zboruri care s-au efectuat, s-au inregistrat intarzieri cauzate si de operatiunile de degivrare, dar si de vizibilitatea redusa.

O companie aeriana poate pierde chiar si 10.000 de euro pe un zbor anulat, daca luam in calcul un pret mediu de 150 de euro per bilet si 70 de pasageri pe calatorie. Doar compania aeriana de stat Tarom avea anulate ieri sapte zboruri, din care doua spre destinatii externe si cinci pe rute interne, potrivit datelor de pe site-ul aero­portului Henri Coanda, la ora 17.

Oficialii Tarom nu au raspuns la solicitarea ZF cu privire la ce pierderi le aduc cursele anulate sau intarzierile. Reprezentantii operatorului de stat au transmis ca din cauza conditiilor meteo zborurile Tarom au „suferit nere­gularitati”, referindu-se la faptul ca avioanele au aterizat pe alte aeroporturi decat cele de destinatie, au plecat cu intarziere sau au fost anulate.

Adauga un comentariu