Eveniment-Social

Este posibil ca anul scolar sa fie aminat cu doua saptamini

Publicat: 10 aug. 1999

•Meciul Ministerul Sanatatii – DSP Iasi, cu usile inchise •Intrebat de ce nu este chemata si presa, directorul Scripcariu a spus ca nu detine numerele de telefon ale publicatiilor iesene •Ministrul secretar de stat a promis ca va incerca sa rezolve si problema salariilor cadrelor medicale care apartin de DSP

Desi anuntata cu trimbite venirea unei delegatii din partea Ministerului Sanatatii la Spitalul de Boli Infectioase din Iasi, aceasta s-a evaporat fara a fi divulgat scopul vizitei.
Dupa ce a trecut prin judetele Neamt, Suceava si Botosani, ministrul secretar de stat Irinel Popescu, impreuna cu consilierul ministrului Sanatatii, Florin Cercel, si-au anuntat, duminica, venirea la Iasi, in jurul orei 17. Insa, in timp ce ziaristii au baricadat intrarea in Spitalului de Boli Infectioase, delegatia a sosit in oras cu o ora mai devreme, poposind direct la sediul Directiei pentru Sanatate Publica, unde se afla, spre surprinderea presei, si directorul Directiei pentru Sanatate Publica, docotrul Petru Scripcariu, care este in concediu de mai multe zile. Intrebat de ministrul secretar de stat de ce nu este chemata si presa, directorul DSP a spus ca nu detine numerele de telefon ale publicatiilor iesene (!?). Astfel, intr-o atmosfera relaxanta pentru domnul director, lipsit de intepaturile ziaristilor ieseni, s-a derulat rapid o discutie in care au fost dezbatute mai multe puncte.

MS a cerut evaluarea sanitara a tuturor scolilor

„S-a discutat despre problema meningitei, despre salariile spitalelor care apartin de DSP si despre fondurile pentru medicamentele gratuite”, ne-a declarat, ieri, directorul adjunct de management al DSP, doctorul Dana Scumpu. Aceeasi sursa a mai adaugat ca s-a accentuat, in cadrul discutiei cu reprezentantii Ministerului Sanatatii, faptul ca „trebuie rezolvate, urgent, toate problemele, in functie de prioritati. Foarte importanta este deratizarea subsolurilor, apoi igienizarea orasului. In acelasi timp, trebuie luate masuri de educatie, trebuie interzis comertul stradal, daca nu exista autorizatii eliberate de catre DSP”.
Ministerul Sanatatii a solicitat ca medicii Inspectoratului de Sanatate Publica sa evalueze toate scolile din judet, din punct de vedere al sanitatiei: „Daca rezultatele nu vor fi satisfacatoare si daca epidemia de meningita va continua, atunci este posibila aminarea anului scolar cu cel putin doua saptamini”, a mai afirmat doctorul Scumpu.
Ministrul secretar de stat Irinel Popescu a promis ca va incerca sa rezolve si problema salariilor cadrelor medicale de la spitalele de Boli Infectioase, Psihiatrie si TBC, pentru care nu exista, deocamdata, majorarea, conform fiselor de evaluare facute dupa Legea salarizarii bugetarilor. Totodata, s-a pus accentul si pe obtinerea de fonduri necesare platii medicamentelor gratuite, eliberate de o parte din farmacistii ieseni. „Cind s-a facut bugetul pe anul acesta, nu s-a luat in calcul si plata medicamentelor gratuite”, a mai declarat directorul de management Dana Scumpu.
Cristina HURDUBAIAloading...

Adauga un comentariu

Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit