Arte vizuale

Mihai Sora, mesaj tulburator dupa intrarea in noul an: «Nu stiu daca-i voi supravietui»

Publicat: 02 ian. 2019

Filosoful si eseistul Mihai Sora a tinut sa impartaseasca cu urmaritorii sai virtuali gandurile si sentimentele care il incearca odata cu intrarea in noul an. Mihai sora a scris cateva randuri pe retelele de socializare, intr-o nota melancolica, punctand ca, din punctul sau de vedere, anul 2019 va fi unul greu, plin de incercari. Lipsa sperantei s-a manifestat atat cu privire la viitorul tarii, cat si din perspective personale, filosoful dezvaluind ca este de parere ca viitorul este incert si in ceea ce-l priveste.

Mihai Sora a publicat in mediul online un mesaj de final de an, in care s-a adresat romanilor, explicandu-le acestora ca 2019 va fi un an greu,  si punctand, de asemenea, ca nu este sigur cat de pregatiti sunt acestia sa faca fata incercarilor pe care noul an le va aduce inevitabil cu sine. Totusi, filosoful si-a indemnat urmaritorii virtuali sa ramana „atenti si lucizi”, cu mentiunea de a se revedea la Girafa, referire ce trimite la protestele din Piata Victoriei, unde Mihai Sora, in varsta de 102 ani, a fost mereu prezent in multimea de manifestanti.

Mesajul de final de an al lui Mihai Sora

Printre randurile adresate romanilor, Sora a marturisit ca, avand in vedere varsta sa inaintata, se gandeste chiar si la posibilitatea ca 2019 sa fie anul in care sa plece dintre noi.

„Dragi prieteni, ne asteapta un an greu. Nu stiu in ce masura suntem pregatiti sa-i facem fata (in ce ma priveste, nu stiu nici chiar daca-i voi supravietui); dar sa ramanem atenti, lucizi si intregi, cu ochii larg deschisi. Si, desigur, sa ne revedem la Girafa. Al Dumneavoastra (usor melancolic)”, a transmis filosoful prin intermediul contului personal de Facebook.loading...

Adauga un comentariu