Actualitate

O noua editie proaspata in lumina reflectoarelor studioului BZI LIVE, din seria „OAMENI de VALOARE ai CETATII”! Invitat este unul dintre dascalii de marca ai Iasului – prof. Liviu Burlec de la Colegiul National Emil Racovita – LIVE VIDEO

Publicat: 20 nov. 2018
1

Miercuri, 21 noiembrie 2018, incepand cu ora 15.00 este programata o noua editie proaspata, riguroasa, incisiva si incitanta in lumina reflectoarelor Studioului BZI LIVE din seria "OAMENI de VALOARE ai CETATII". Invitat este unul dintre dascalii de marca ai Iasului – longevivul, hatrul si rigurosul profesor de Istorie Liviu Burlec de la Colegiul National Emil Racovita!

Acesta are o activitate importanta si consistenta de 42 ani la catedra, toti la Racovita! De-a lungul deceniilor, acesta a indrumat si introdus zeci de generatii in universul fascinant al Muzei Clio, cu pasiune, dedicatie si profesionalism! Acesta face parte din galeria marilor oameni ai Scolii Iesene!

Emisiunea – dialog BZI LIVE alaturi de domnia sa va avea ca tematica urmatoarele aspecte: Anul Centenar si implicatiile pentru romani a Marii Uniri de la 1918; care au fost resorturile ce au condus la implinirea acestui deziderat pentru romani; rolul si importanta studierii Istoriei; un preambul la ziua de 1 decembrie 1918, despre rolul Iasului pentru acest moment emblematic; despre manualele de Istorie, paradigme si mentalitati in sistemul educational autohton.

De asemenea, alaturi de profesorul si istoricul Liviu Burlec se va face referinta si la momentul 24 ianuarie 1859, despre intelectualii si marii oameni politici de la Iasi care au activat dupa 1848 si rolul avut in viata moldovenilor si muntenilor sau despre experienta acestuia, de peste patru decenii, la Colegiul Racovita, munca cu elevii, proiectele pe care le deruleza.

La toate acestea, cu finete, subtilitate vor fi colportate si alte ganduri, idei ce tin de trecut, realitati istorice contemporane! Ramaneti pe Platforma de Facebook BZI pentru o productie, IN DIRECT, cu personalitati ale comunitatii iesene!

Emisiunile BZI LIVE au un real succes, fiecare productie media adunand zeci de mii de vizualizari!

Ai ratat una din emisiunile BZI LIVE?! Nicio problema, le poti vedea dand un click pe link-ul de mai jos:

BZI LIVE – cel mai ambitios proiect media existent in Iasi!

Adauga un comentariu