Eveniment-Social

O noua emisiune de certificate de trezorerie

Publicat: 22 feb. 2000

•Trezoreria a incasat anul acesta de la ieseni peste o suta de miliarde de lei

Incepand de astazi, Ministerul de Finante va lansa o noua emisiune de certificate de trezorerie, cu numarul de cod 1023. Perioada de subscriptie va fi intre 22 februarie si 3 martie, cu mentiunea ca pe 26, 27 si 28 februarie nu se vor putea cumpara certificate, scadenta fiind dupa 90 de zile, respectiv 22 mai-1 iunie. Dobanda practicata este de 59% pe an.

De la inceputul acestui an, Directia Generala a Finantelor Publice si a Controlului Financiar de Stat (DGFPCFS) Iasi a incasat de la populatie 108,577 de miliarde de lei, in doua emisiuni de certificate de trezorerie, lansate pe 4 ianuarie, respectiv 10 februarie, ponderea detinand-o aceasta din urma, cu 65,25 de miliarde de lei atrase de la populatie. Cum precedentele emisiuni din 2000 au debutat promitator, in primele zile inregistrandu-se incasari importante, specialistii din cadrul DGFPCFS Iasi se asteapta la aceleasi rezultate, in conditiile in care dobanda a ramas neschimbata.

De la lansarea primelor certificate de trezorerie, in luna aprilie a anului trecut, statul a incasat per total 406,7 miliarde de lei, in aceasta suma fiind incluse si incasarile de anul acesta.loading...

Adauga un comentariu