International

Pe durata Jocurilor Olimpice vor fi interzise casatoriile

Publicat: 30 mart. 2012
1
Guvernul britanic intentioneaza sa instituie o interdictie cu privire la eventualele casatorii intre participantii si oaspetii Jocurilor Olimpice. In aceasta perioada, nu vor fi eliberate nici vize pentru studenti, relateaza media din Albion, potrivit agentiei de stiri Agerpres.
Astfel, participantilor la Jocurile Olimpice, care vor avea loc in vara acestui an la Londra, le va fi interzis sa se casatoreasca si sa solicite cetatenia Regatului Unit
Aceasta interdictie este menita sa protejeze tara de un posibil aflux de imigranti, care si-ar putea legaliza relatiile pe teritoriul Regatului Unit si, in consecinta, ar putea pretinde cetatenia acestui stat. 
Aproximativ 20.000 de persoane din afara Uniunii Europene vor obtine viza pentru o perioada de sase luni, dar care va interzice direct casatoria sau formarea oricarui parteneriat civil. De asemenea, cei care vor intra cu acest tip de viza pe teritoriul Marii Britanii nu vor avea posibilitatea obtinerii unei vize de studiu. 
Autoritatile britanice se tem ca in timpul Jocurilor Olimpice de vara tara va deveni prea deschisa accesului imigrantilor si teroristilor. 
Anul trecut, doi rezidenti din Camerun, de 16 ani, care urmau sa participe la un turneu de juniori, „s-au evaporat” practic pe aeroportul din Manchester, iar in 2002, la Jocurile Commonwealth-ului, intreaga echipa din Sierra Leone „s-a risipit” pur si simplu. 
Agentia de frontiera a Regatului Unit a informat deja toate cele 204 de Comitete Olimpice Nationale ca toti oaspetii trebuie sa furnizeze dovada ca nu vor ramane mai mult de sase luni pe teritoriul Marii Britanii, nu isi vor cauta un loc de munca si nu vor contracta casatorii pe teritoriul Regatului Unit. De asemenea, acestia trebuie sa faca dovada solvabilitatii financiare, aceasta insemnand fonduri suficiente de existenta si un bilet de intoarcere.
Adauga un comentariu