National

PROFIL: Cine este Lia Olguta Vasilescu, propusa la Ministerul Muncii

Publicat: 03 ian. 2017
1

Lia Olguta Vasilescu este o politiciana romana, membra a Partidului Social Democrat, din decembrie 2007, cand a parasit Partidul Romania Mare. Lia Olguta Vasilescu a demisionat din Senat pe data de 29 iunie 2012. Din noiembrie 2012 este primar al orasului Craiova. Lia Olguta Vasilescu, propusa la Ministerul Muncii. Lia Olguta Vasilescu este deputat in Parlamentul Romaniei, dupa alegerile din 11 decembrie.

Lia Olguta Vasilescu s-a nascut la 18 noiembrie 1974, la Craiova.

A absolvit Facultatea de Litere si Istorie din Craiova, specializarea romano-italiana, in 1997, si Colegiul National de Aparare in 2001. In 2007, a obtinut un doctorat in Sociologie la Universitatea Bucuresti. Din 2009, este lector asociat la Universitatea de Vest din Timisoara.

Citeste si: OFICIAL! Acesta este NOUL GUVERN al Romaniei. Cine vor fi noii VICEPREMIERI

Potrivit declaratiei sale de avere, aceasta are bijuterii in valoare de 10.000 de euro si aproape 7.000 de euro si aproximativ 145.000 de lei in conturi bancare.

Tot la capitolul bani, se remarca faptul ca a finantat campania electorala a PSD cu 50.000 de lei.

Nu are masina si a primit un salariu ca edil al Craiovei de 50.614 de lei, anual.

Lia Olguta Vasilescu face politica de la 16 ani. Inainte de a implini varsta majoratului, mai exact in 1991, Lia Olguta Vasilescu a intrat in politica, in Partidul Romania Mare.

Trei ani mai tarziu, Vasilescu, ajunsa deja la 19 ani, devenea presedintele Organizatiei de Tineret Romania Mare Dolj.

Pe cand avea doar 25 de ani a fost promovata de nimeni altul decat Corneliu Vadim Tudor pe listele PRM pentru un loc la Camera Deputatilor.

In doi ani, de la redactor la redactor-sef

Se intampla in anul 2000. Pe atunci, Lia Olguta Vasilescu absolvise de trei ani Facultatea de Litere si Istorie din Craiova, specializarea romana-italiana.

De tot atat timp, era jurnalist al cotidianului „Cuvantul Libertatii”. Fusese angajata in presa in 1997, imediat dupa absolvirea facultatii, iar timp de un an a fost redactor. Apoi, a fost numita sefa sectiei investigatii a ziarului, functie pe care a ocupat-o timp de un an.

In 1999, a fost promovata in functia de redactor-sef al publicatiei la care lucra. In 2000 a renuntat insa la presa pentru un loc in Parlament.

A castigat un loc de deputat si, astfel, din 2000 pana in 2004 a fost si purtatorul de cuvant al PRM. In aceasta perioada, Lia Olguta Vasilescu a fost nelipsita din talk-show-urile televizate.

In 2004 a fost realeasa deputat, tot pe listele PRM.

Trei ani mai tarziu, Lia Olguta Vasilescu se despartea de partidul care o lansase in politica, suparata ca ziarul condus de CV Tudor a scris de rau despre ea.

In 2008, Lia Olguta Vasilescu a candidat din nou la Parlament, de aceasta data la Senat, din partea PSD. „Sunt femeia parlamentar cu cel mai mare scor obtinut in alegerile uninominale: 63%”, scrie Vasilescu in CV-ul sau.

Acum, in campania electorala, Vasilescu a promis adaposturi pentru 5.000 de caini comunitari, 20.000 de noi locuri de munca in Craiova, 4.000 de locuinte in patru ani, dar si apa, canalizare si asfalt in toate zonele din oras si renasterea fotbalului romanesc.

Lia Olguta Vasilescu a promis de asemenea ca va avea grija de fotbalul craiovean. In prima sa declaratie de duminica, dupa inchiderea urnelor, senatorul PSD le-a multumit membrilor galeriei Universitatea Craiova. „Vreau sa multumesc galeriei de fotbal Universitatea Craiova care a fost alaturi de mine”, a spus Lia Olguta Vasilescu.

Adauga un comentariu