News Flash:

Vietile a o suta de persoane au fost puse in pericol la un praznic

18 August 2005
522 Vizualizari | 0 Comentarii
•Optsprezece persoane au ajuns la Spitalul de Boli Infectioase, iar alte 60 au avut simptome usoare si au refuzat sa mearga la spital, dupa ce au consumat diverse produse la un praznic din localitatea Holboca •Inspectorii au recoltat probe de la fiecare persoana si de la Metrou, de unde au fost cumparate pulpele si carnea tocata •Pacientii au ajuns la spital cu dureri abdominale, varsaturi si unii dintre acestia cu hipotensiune

In ultimele doua zile, 18 persoane din comuna Holboca au fost internate la Spitalul de Boli Infectioase, dupa ce au mancat la un praznic din satul Ungheni, din localitatea mentionata. La spital, persoanele respective au fost diagnosticate cu toxiinfectie alimentara. Fiind vorba de o intoxicatie in masa, o echipa de la Inspectoratul de Stat pentru Sanatate s-a deplasat in comuna Holboca pentru a recolta probe. Cei 18 adulti care au ajuns la spital cu varsaturi, dureri abdominale si unii dintre acestia cu hipotensiune au consumat la praznic alimente diverse (branzeturi, carne, preparate din carne). La praznic au participat aproximativ o suta de localnici, printre care si primarul comunei, dar acesta nu a ajuns inca la spital. "O parte dintre pacienti, 12, au ajuns la spital dupa o zi de la consumul alimentelor, iar ceilalti 6 in cursul zilei de astazi (ieri – n.r.). Pacientii, toti adulti, de ambele sexe, prezentau dureri abdominale, varsaturi si unii hipotensiune. Toti au fost supusi tratamentului specific si acum starea de sanatate a acestora este stabila. De la fiecare pacient au fost recoltate probe biologice si bacteorologice, urmand sa obtinem un rezultat in zilele urmatoare. Pacientii provin din acelasi focar. Nu putem sti cu exactitate ce aliment a provocat toxiinfectia alimentara. Bolnavii au consumat alimente diverse, de la antreu pana la coliva. In urmatoarele zile cred ca vom avea din ce in ce mai putini pacienti din acest focar, pentru ca au trecut deja trei zile de la consumul alimentelor", a declarat dr. Carmen Manciuc, purtatorul de cuvant de la Spitalul de Boli Infectioase. Ieri, inspectorii de la Inspectoratul de Stat pentru Sanatate au recoltat probe de la pacientii din spital si de la alte 60 de persoane care au consumat alimente la praznic, dar au avut simptome usoare si au refuzat sa mearga la spital. De asemenea, inspectorii au recoltat probe si de la Metrou, de unde au fost cumparate pulpele de pui si carnea tocata. "Asteptam rezultatele analizelor de laborator pentru a vedea ce a provocat toxiinfectia alimentara. Toate produsele au fost cumparate din comert. S-au recoltat probe si de la Metro, de unde au fost cumparate pulpele si carnea tocata. Depinde cum a fost preparata mancarea, in ce conditii a fost transportata pana la locul unde a avut loc praznicul. Nu putem spune acum care este cauza. S-au recoltat probe si de la cateva produse care mai erau in frigider", a declarat dr. Mihnea Hurmuzache, directorul Directiei de Sanatate Publica.
Magda OLTEANU
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1309 (s) | 22 queries | Mysql time :0.014362 (s)

loading...