Actualitate

Creditorii sar ca vulturii pe firma lui Prisecariu si cer falimentul

Publicat: 23 iul. 2013

@ Una dintre firmele controlate de controversatul Danut Prisecariu este la un pas de a intra in procedura insolventei @ Creditorii firmei Moldova Universal SA s-au aliat si isi cer banii pentru serviciile prestate @ Impasul societatii a debutat odata cu edificarea Uvertura Mall Botosani, complex comercial a carui inaugurare a fost amanata in repetate randuri

Situatie dificila pentru una dintre firmele in care apare mentionat numele afaceristului Danut Prisecariu. Societatea care a ridicat un centru comercial in Botosani este la un pas de a pasi in insolventa. Creditorii acesteia s-au reunit pentru a-si cere drepturile care li se cuvin de la firma lui Prisecariu. Astfel, impotriva SC Moldova Mall SA au fost depuse trei cereri de insolventa.

SC Sudometal SRL, SC Vlad Construct SRL si SC Placari Faine SRL au cerut de curand magistratilor de la Tribunalul Sindic Iasi deschiderea procedurii. Ultima solicitare a fost inregistrata chiar acum doua zile. Firma la care este actionar controversatul Danut Prisecariu nu pare a mai avea nicio scapare, mai ales ca datoriile acumulate sunt destul de mari.

Numai catre Sudometal SRL, dezvoltatorul Uvertura City Mall din Botosani are de achitat suma de aproape 2,4 miliarde de lei vechi. Aceasta trebuie platita in contul unui contract de antrepriza. „Datoria este de 243.105 de lei, in urma unui contract de antrepriza lucrari tehnice de executie pentru obiectivul Uvertura City Mall al beneficiarului Moldova Universal. La Tribunal au fost depuse doua cereri. Prima se refera la solicitarea de deschidere a procedurii insolventei in numele clientului nostru.

A doua cerere este una de interventie in interes propriu, la solicitarea SC Vlad Construct SRL. Dosarul a fost inregistrat pe data de 22. 07.2013. Starea de insolventa a societatii Moldova Universal este dovedita. Firma noastra va utiliza toate mijloacele legale pentru recuperarea creantei, indiferent de situatia actionarului care trebuie sa raspunda in fata organelor de ancheta. Exista posibilitatea ca Moldova Universal sa intre in insolventa, din cate am inteles, chiar si administratorii doresc acest lucru”, a declarat Nicoleta Asaftei, din cadrul SC Asaftei & Asociatii SRL, aparatorul SC Sudometal SRL.

Afaceri penale legate de Moldova Universal

De-a lungul timpului, de numele societatii Moldova Universal au fost legate mai multe afaceri dubioase. Firma in care actionar majoritar este Danut Prisecariu s-a ocupat de construirea Uvertura Mall din Botosani, dar si a complexului comercial Moldova Mall din Iasi. Cel din urma a fost vandut in 2006 catre grupul EQuest cu 34,5 milioane de euro.

Cu toate ca valoarea tranzactiei a fost una imensa, Moldova Universal SA a trecut in anii urmatori prin mai multe proceduri de executare silita. A pierdut chiar si un proces cu Ministerul de Finante, ce avea drept miza plata unei datorii. Totodata, in cursul anului trecut, actionarii minoritari ai Moldova Universal aratau cu degetul asupra lui Danut Prisecariu, in calitate de actionar majoritar.

Afaceristul iesean este acuzat ca a întocmit mai multe documente false, pe care le-a folosit pentru a transforma forma juridica a Moldova Universal din societate pe actiuni (S.A.) în societate cu raspundere limitata (S.R.L.). Actionarii minoritari au trimis Registrului Comertului o petitie prin care au sustinut ca nu sunt de acord cu aceasta schimbare si, mai mult de atat, nici nu au cunoscut manevrele lui Prisecariu.loading...

Comentarii
  • Surse apropiate omului de afaceri spun ca acesta vrea sa vanda tot si sa plece din tara definitiv.Face asta din cauza lui Nichita.A refuzat sa dea spaga,a miscat in front si STAPANUL ORASULUI ai face zile negre

  • Nichita iubeste mediul de afaceri iesean..ii da in cap de fiecare data cand se ridica cineva prea mult=))

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit