International

Elon Musk a schimbat numele rachetei „Big Falcon Rocket”. Cum se va numi racheta care ne va duce pe Marte

Publicat: 20 nov. 2018
1

Elon Musk s-a decis sa schimbe numele rachetei de pasageri Big Falcon Rocket sau, asa cum glumeste CEO-ul SpaceX, Big F***ing Rocket. 

Big Falcon Rocket e un proiect care il va costa pe Elon Musk aproximativ cinci miliarde de dolari. Se pare ca antreprenorul n-a fost prea multumit de numele pe care il daduse deja rachetei, astfel ca s-a gandit sa il schimbe. In cadrul unui tweet postat recent, acesta a mentionat ca viitoarea racheta se va numi Starship, sau cel putin o parte din aceasta.

Astfel, portiunea efectiva de naveta spatiala, unde vor fi gazduiti astronautii, va fi cunoscuta ca Starship. Portiunea secundara, cea care propulseaza naveta in spatiu, se va numi Super Heavy.

Vezi si: Elon Musk renunta la functia de presedinte al Tesla. Este nevoit sa plateasca o amenda uriasa

Este pentru a patra oara cand denumirea rachetei a fost schimbata: aceasta a fost, pe rand, Mars Colonial Transporter (MCT), apoi Interplanetary Transport System (ITS), inainte sa devina BFR.

Racheta imensa a SpaceX inca nu a fost construita; e in fazele timpurii de dezvoltare. Mai are mult pana sa ajunga realitate, insa, mai ales ca doar 5% din resursele companiei se indreapta catre acest proiect.

Totusi, compania a facut ceva progrese. Yusaku Maezawa, un antreprenor japonez, s-a inscris deja pentru a fi primul cetatean de rand care sa mearga in jurul lunii cu Starship. Calatoria ar trebui sa aiba loc relativ devreme, iar cele mai optimiste scenarii mentioneaza 2023 ca anul lansarii. Racheta ar trebui sa aiba 118 metri lungime in total si ar putea transporta incarcaturi de pana la 100 de tone spre Marte.

 

Adauga un comentariu