Actualitate

EXCLUSIV! Iata dovada: Securitatea infiltrata in Casa Regala. Secretul naucitor pe care il ascunde Principele Radu Duda la Iasi

Publicat: 15 nov. 2017

@ Un document scos la lumina in premiera zguduie Casa Regala a Romaniei @ Principele Radu Duda, originar din Iasi, a colaborat cu fosta Securitate @ Documentul a fost gasit in 1989 in biroul fostului prim-secretar, Maria Ghitulica @ BZI prezinta o copie dupa facsimilul original @ Reprezentantii Casei Regale au precizat ca vor formula un punct de vedere @ "Va rog sa transmiteti intrebarile printr-un e-mail. Veti primi un raspuns", a declarat Leonard Chelaru Popovici, seful de cabinet al Principelui @ Pana la inchiderea editiei, raspunsul nu a fost remis @ Principesa Margareta, sotia lui Radu Duda, este mostenitoarea directa a Casei Regale @ Regele Mihai se afla la resedinta din Elvetia, starea acestuia fiind incerta

Documente explozive au intrat in posesia jurnalistilor de la cotidianul Buna Ziua Iasi. Acestea arata ca familia regala a Romaniei este formata din impostori, ba mai mult, de persoane care au colaborat cu fosta Securitate, inainte de 1989.

Rusinea Casei Regale este Principele Radu Duda, membru non – dinastic care, in perioada cat a fost actor la Teatrul National "Vasile Alecsandri" din Iasi, a colaborat de bunavoie cu fosta Securitate, avand ca sarcina sa intocmeasca note informative catre structura de opresiune.

Totul s-a intamplat pe data de 09.09.1986 (vezi FOTO). La Revolutie, biroul Mariei Ghitulica, ultimul prim-secretar al PCR de la Iasi, a fost spart si s-au descoperit mai multe documente inregistrate ca "Strict Secret". Acestea contineau o lista cu zeci de persoane care au colaborat cu vechiul regim, tabelul fiind intitulat eufemistic "Persoane de sprijin". Printre ultimele pozitii apare si numele Radu Duda.

Reporterii Buna Ziua Iasi l-au contactat pe seful de cabinet al Principelui Radu Duda. Acesta a precizat ca va transmite un punct de vedere oficial prin biroul de comunicare al Casei Regale.

"Va rog sa transmiteti intrebarile printr-un e-mail. Veti primi un rapsuns", a declarat Leonard Chelaru Popovici, seful de cabinet al Principelui. Pana la inchiderea editiei, Casa Regala nu a remis niciun raspuns.

IATA lista persoanelor care au colaborat cu fosta Securitate, inainte de 1989

Cat de legitimi sunt mostenitorii tronului

Casa Regala este inconjurata de un scandal la nivel national, dar si international. Asta din cauza starii precare de sanatate a Regelui Mihai. Oficialii Casei Regale sustin ca acesta se afla la resedinta regala din Elvetia, dar starea acestuia nu este clara.

Conform liniei de succesiune, mostenitoarea Casei Reagele este principesa Margareta, fiica Regelui Mihai, sotia Principelui Radu Duda. In conditiile in care Duda a colaborat cu fosta Securitate face ca legitimitatea mostenitorilor sa fie crunt afectata. Scandalul este amplificat si de faptul ca printului Nicolae, nepotul Regelui Mihai, nu i se permite sa-si viziteze bunicul.

Nicolae este fiul Principesei Elena, sora mai mica a Principesei Margareta. Printul a fost exclus din linia de succesiune a Coroanei in 2015. Motivul oficial a fost acela ca Nicolae nu avea un stil de viata potrivit cu rangul pe care-l purta. Voci din apropierea Casei Regale sustin ca Nicolae ar trebui repus pe linia de succesiune deoarece interesele cuplului Margareta – Radu Duda nu servesc scopul Casei Regale.

Romanii finanteaza Casa Regala

Recent a fost initiat un proiect de lege sustinut de catre Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu conform caruia Casa Regala va primi o serie de beneficii. Astfel, Palatul Elisabeta va putea fi folosit gratuit in urmatorii 99 de ani, iar cheltuielile lunare de 5.000 de euro privind functionarea vor fi asigurate de la bugetul de stat.

Mai mult, seful Casei va primi o indemnizatie la nivelul unui fost sef de stat. Totodata, vor fi asigurate si cheltuielile cu personalul din zona administrativa, 20 la numar. Dar membrii Casei Regale vor trebui sa prezinte in fata Parlamentului un raport de activitate pe anul precedent. Familia Regala a Romaniei are o avere estimata de aproape 60 de milioane de euro.

Datele biografice ale lui Duda

Radu Duda s-a nascut pe data de 7 iunie 1960, in municipiul Iasi, provenind dintr-o familie de medici. A absolvit Liceul "Costache Negruzzi" in anul 1979. Dupa terminarea liceului, a intrat la Universitatea de Arta Teatrala si Cinematografica din Bucuresti. La admitere a fost al patrulea pe lista. Facultatea a fost absolvita in 1984, la clasa profesorului Olga Tudorache.

Pe data de 1 ianurie 1999 a fost innobilat, moment in care activitatea de actor a acestuia a incetat. Numele lui Radu Duda, dar si al sotiei, este legat de un scandal de coruptie in care a fost implicata compania Bae Systems, unul dintre sponsorii fundatiei de caritate a Principesei Margareta.

Totul se lega de achizitia a doua fregate de catre partea romana, de reconditionare ocupandu-se compania Bae Systems. Acuzatiile erau de mita ce ajungea la 7 milioane de lire sterline. Radu Duda a fost tinta unor ironii privind si activitatea militara. In scurt timp, acesta a ajuns colonel activ, pentru multi militari de cariera fiind nevoie si 40 de ani de activitate.

Comentarii
 • Si totusi, cine refuza colaborarea cu securitatea era batut si bagat la temnita. Tocmai de-aia a fost batut si bagat la temnita Arsenie Boca, ca a refuzat colaborarea cu securitatea. Ati uitat sau va faceti ca ploua?

  • Duda a fost batut,obligat ?.Ce a facut regele sau Casa regala pt/ Romania?. Cu o avere de 6o milE Se mai pune in spatele romanilor ?.Rusine sa va fie .

   • Pai a acceptat de frica sa colaboreze, avea doar 25-26 de ani.
    Ai uitat ca securitatea batea / omora pe oricine refuza colaborarea?
    Tu ce faceai daca erai in locul lui Radu Duda? Refuza-i colaborarea?

    • Da, eu am refuzat si uite ca traiesc si acum. Nu m-a batut nimeni si nici nu m-a stresat cineva cu ceva. Aveam doar 20 de ani, dar era un student bun la invatatura. S nici nu aveam un tata puternic cum era tatal lui. Putea sa refuze, insa acest Duda este doar un oportunist.

     • Nu era nimeni puternic in perioada aia.
      Au fost batuti / omorati tot felul de oameni cu functii sus-puse. Chiar si pe Stefan Banica jr. l-a spart cu bataia securitatea ( in perioada in care i-o tragea Nadiei Comaneci ). Si culmea, Banica jr. era ditamai vedeta si avea tata cu relatii.

     • Se vede ca nu ai trait in acele vremuri sau poate erai prea mic ca sa realizezi cum merg treburile. Stefan Banica jr. era doar un pusti care jucase in doua filme fara importanta, iar Stefan Banica senior era doar un actor care juca destul de bine pe scena sau la televizor. Din punctul securitatii era doar cineva care distra lumea si atat. In schimb tatal lui Radu Duda, Rene Duda a fost medic, profesor universitar la Facultatea de Medicina din Iasi si directorul Institutului de Igiena, adica un personaj extrem de influent si puternic pentru acea perioada. El era sistemul de atunci!!! Regret, dar lucrurile exact asa stateau. Daca Radu Duda ar fi cerut ajutorul tatalui, nu se atingea nimeni de el.

     • Nimeni nu detinea o functie sus-pusa cum zici tu daca nu avea acordul securitatii si a partidului comunist. Cei cu functii care au patit-o sau au ajuns in dizgratia securitatii erau doar razvratitii sau cei care indrazneau sa se detaseze de politica de oprimare a partidului. Si inca ceva, securitatea si partidul comunist nu isi permiteau sa se lege de familiile celor care le erau loiali. Nu aveau nevoie de reactii negative, pentru ca acestia erau partea solida din sistem. In concluzie, Radu Duda s-a oferit singur sa fie colaborator, sau turnator al securitatii, pentru niste avantaje cum ar fi libertatea de a nu face nimic dar de a fi ocrotit. Adica, ramanea un actoras de a zecea mana dar avea trecere peste tot.

     • Cu siguranta ai probleme grave la mansarda. Stefan Banica jr. jucase in doua filme ►fara importanta◄. Tatal lui Radu ►era sistemul◄ = dovezile clare ca ai probleme grave la mansarda.

 • Asta se stia de mult timp. Nu este o noutate. Acum ganditi-va de ce Casa Regala a decernat unele dintre premiile pentru „loialitate”, nu fata de Regele Mihai ci fata de unele structuri inca in viata si care talharesc institutiile statului.

  • Subscriu total la aceasta idee. Ar trebui adaugati aici si pe Dragnea si pe toti din PSD care doresc sa faca acest cadou. Sa-l faca din banii lor, ca noi nu ne suparam

 • Cei din Cantemir și Decebal care a-ți fost coleg cu Duda la generala 21 de ce nu spune-ți nimic.stiti ce ******* era.(îmi asum spusele,a fost coleg de banca cu mine.)

 • Citesc comentariile si ma „minunez”. Vad doua toape care se leaga de un agramat care si-a scris si el parerea, insa nu reactioneaza negativ la un turnator platit de securitate si mai vad un alt agramat care il pune in discutie pe Stefan Banica jr care avea doar 22 de ani la revolutie. Pentru voi astia 3 care vreti sa-i luati apararea lui Radu Duda: hai sictir!!!

 • Apare un cretin aici care se semneaza cu pseudonimul 629748 si ne spune noua ca cine refuza sa colaboreze cu securitatea era batut si bagat la temnita.Individul asta ori este cretin , ori a baut si nu mai judeca.

 • UN ASPECT MENREU IGNORAT: Cine este adevaratul succesor legal la tronul Romaniei. Legea salica prevedea doar succesiune pe linie masculina, deci nici una din fiicele regelui Mihai nu ar fi putut urca pe tron.
  Din exil, regele Mihai modifica acest lucru. Un rege fara prerogative regale modifica o lege abrogata, doar pentru a face partie fiicei sale… Este un act lipsit de orice fundament juridic si care poate crea probleme dupa plecarea regelui din aceasta lume.

Adauga un comentariu