National

In ce conditii pot primi bugetarii SPORURI

Publicat: 11 apr. 2016
1

Bugetarii care lucreaza peste program trebuie sa primeasca sporuri, releva proiectul noii salarizari bugetare.

Personalul care, potrivit programului normal de lucru, isi desfasoara activitatea intre orele 22,00 si 6,00, beneficiaza pentru orele lucrate in acest interval de un spor pentru munca prestata in timpul noptii de 25% din salariul de baza/solda de functie/salariul de functie/indemnizatia de incadrare, daca timpul astfel lucrat reprezinta cel putin 3 ore de noapte din timpul normal de lucru.

Citeste si Radiatii peste limita in Casa Poporului. Parlamentarii sunt revoltati si cer sporuri salariale

Munca suplimentara prestata peste programul normal de lucru, precum si munca prestata in zilele de sarbatori legale, repaus saptamanal si in alte zile in care, in conformitate cu legea, nu se lucreaza, se compenseaza prin ore libere platite in urmatoarele 60 de zile calendaristice dupa efectuarea acesteia.

In cazul in care compensarea prin ore libere platite nu este posibila in termenul prevazut la alin. (1), munca suplimentara prestata peste programul normal de lucru va fi compensata in luna urmatoare cu un spor de 75% din salariul de baza/solda de functie de baza/salariul de functie de baza/indemnizatia de incadrare/indemnizatie, corespunzator orelor suplimentare efectuate.

Citeste si Trebuie sa vezi asta. Iata ce salarii vor avea demnitarii

In cazul in care compensarea prin ore libere platite nu este posibila in termenul prevazut la alin. (1), munca suplimentara prestata in zilele de repaus saptamanal, de sarbatori legale si in celealte zile in care, in conformitate cu reglementarile in vigoare, nu se lucreaza, va fi compensata in luna urmatoare cu un spor de 100% din salariul de baza/solda de functie de baza/salariul de functie de baza/indemnizatia de incadrare/indemnizatie, corespunzator orelor suplimentare efectuate.

Plata muncii se poate face numai daca efectuarea orelor suplimentare a fost dispusa de seful ierarhic in scris, fara a se depasi 360 de ore anual. In cazul prestarii de ore suplimentare peste un numar de 180 de ore anual este necesar acordul sindicatelor reprezentative sau, dupa caz, al reprezentantilor salariatilor.

Citeste si Decizie de ultima ora. Peste 4000 de angajati vor fi afectati

La locurile de munca la care durata normala a timpului de lucru a fost redusa sub 8 ore pe zi, depasirea programului de lucru astfel aprobat se poate face numai temporar, fiind obligatorie compensarea cu timp liber corespunzator.

Adauga un comentariu