Magazin

Industria berii din Germania, zguduita de cativa cercetatori

Publicat: 09 apr. 2013

Unele sortimente de bere germana contin un grad prea ridicat de arsenic, potrivit unor cercetatori de la Universitatea Tehnica din Munchen, citati de Science Daily.

O echipa de experti a analizat 140 de sortimente de bere germana in cadrul unei monitorizari ce a vizat testarea licorii amarui pentru metale grele, cum ar fi arsenic si plumb, precum si cu privire la toxinele naturale, informeaza Agerpres.

Potrivit normelor OMS (Organizatia Mondiala a Sanatatii), nivelul admisibil de arsenic este de 10 micrograme, dar unele sortimente de bere germana au depasit aceasta cifra, potrivit Science Daily.

Cand nivelul de arsenic din bere este mai mare decat in apa utilizata la fabricarea berii, acest exces trebuie sa provina din alte surse’, spune unul din autorii studiului Mehmet Coelhan. ”Pentru noi a fost un mister, asa ca am verificat toate ingredientele, inclusiv maltul si hameiul utilizate in industria berii’, adauga expertul.

In consecinta, oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca excesul de aceasta substanta intra in compozitia berii din filtrul cu kiselgur, care este utilizat traditional pentru eliminarea particulelor de drojdie si hamei din bautura, obtinandu-se astfel un lichid clar si limpede.

Testele au aratat ca unele mostre de kiselgur contineau arsenic, dar nivelul acestuia era doar usor crescut astfel incat nu exista un pericol real de intoxicatie a consumatorilor, sustin expertii. AGERPRES



loading...

Adauga un comentariu