Stiri si curiozitati

La doua luni de cand Hanibal Dumitrascu s-a stins, fiica lui face un anunt dureros. Maria e distrusa de durere

Publicat: 25 iul. 2018
3

Fiica lui Hanibal Dumitrascu, mesaj trist dupa moartea tatalui sau. Psihologul vedetelor a muritin luna mai, iar de atunci, Maria traieste cea mai grea perioada din viata ei.

„Tati, te simt atat de departe! Simt cum pleci, in fiecare clipa, si nu te pot opri. Si totusi, ai ramas atat de prezent. Ce s-a intamplat? Ma tot intreb, stupid. Stiu ca nu poti sa-mi spui. Tati, mi-e dor de tine! N-am putut sa plang de cand ai murit. Fix o luna mi-a luat ca sa pot sa plang din nou. O luna a trecut? Mi se pare doar o zi.

Acum iti scriu cu lacrimi. Abia curg. Parca le e frica. Durerea e atat de adanca incat nu poate iesi la suprafata. E fara lacrimi racoritoare. E seaca si goala. E muta. E plina de strigate inabusite

Acum inteleg ce inseamna suferinta care nu se poate manifesta in voie. Te roade, pe ascuns, incet, fara sa te avertizeze. Te lasa cu armele jos, te ia pe nepregatite, sa te predai.

Nu plang cand imi amintesc ca nu mai esti. Lucrul acesta nu poate fi integrat in mine. Plang cand imi amintesc de clipele atat de vii, cu tine. Alea dor cel mai tare pentru ca aduc la suprafata adevarul crud ca nu vor mai fi niciodata.

Sunt momente in care ma trezesc brusc ca mi se deruleaza in fata clipe cu tine. Fara sa vreau. Simple intamplari, gesturi, cuvinte, obiceiuri, vocea ta. Toate, toate! atat de cunoscute de mine, parte din mine, atat de prezente, incep sa reinvie. Sunt momente in care uit ca nu mai esti. O fractiune de secunda. Atat dureaza visul asta. Si apoi imi amintesc si mi se zguduie din nou lumea. Se spune ca trebuie sa-ti amintesti frumos de omul iubit, atunci cand nu mai e. Sa porti in suflet amintirile frumoase. Dar cum poti sa faci asta daca fericirea doare cel mai rau, la final?

De cand ai plecat, am crezut ca totul s-a sfarsit. Ceva, din subconstientul meu, asa a interpretat pierderea ta. Ca pe o capitulare. Si n-am mai simtit nimic. Am amortit si-am zambit durerii cu cel mai sinistru zambet. Asa i-am zambit lui I. cand i-am zis ca nu mai ai nicio sansa.

Mi-a fost frica sa simt, asa ca m-am aparat cum am stiut mai bine. Desi toate si-au pierdut sensul. La naiba cu optimismul asta fortat! Cu toate mecanismele de aparare! Tu n-o sa mai fii acolo, sa ma mangai pe par si sa-mi dai curaj in viata. N-o sa mai fii sa-mi indrumi pasii pe drumul pe care mi l-am ales in psihologie, de dragul tau, un drum pe care l-am ales atat de natural. N-o sa mai fii acolo, la nunta mea. Si nici bunic nu vei mai fi. Nu vei mai fi, tati, niciodata, si asta ma sperie si ma frange. E ireparabil.

Abia acum simt golul imens pe care nu-l va putea umple nicio fericire vreodata. Nu e un gol in care cad cu voluptate. E un gol care cade in mine, cand mi-e lumea mai draga. Ti-am pictat tabloul care iti placea atat de mult. Cu lacrimi in suflet si cu muzica ta simfonica, iubita. Te imbratisez, tati, al tau copil care te va iubi mereu', a scirs Maria, fiica lui Hanibal Dumitrascu, pe contul de socializare.

Hanibal Dumitrascu a murit la Spitalul Universitar din Capitala. Cunoscutul psiholog era in stare grava, fiind tinut in viata doar de aparate, potrivit unor surse medicale. Sotia si cele doua fiice ale acestuia au fost alaturi de el pana in ultima clipa.

Adauga un comentariu