Actualitate

Numar record de procese la o unitate publica din Pascani

Publicat: 11 mai 2014

O unitate publica din Pascani are pe rolul instantelor de judecata nu mai putin de 400 de procese. Este vorba despre Spitalul Municipal de Urgenta Pascani despre care se poate spune ca detine un record la nivel local in acest sens. Managerul spitalului, dr. Costica Panzaru a explicat faptul ca este obligat sa recupereze banii de la persoanele care au provocat diferite accidente rutiere, care au fost implicate in agresiuni si alte cazuri pedepsite de lege.
„Toti pacientii care ajung la spital si au fost implicati in diferite cazuri care contravin legii in vigoare dar la care suntem obligati sa le acordam sprijin medical, trebuie sa recuperam banii pe tratamente. Avem in acest sens peste 400 de procese civile din care daca am recuperat cel mult 10% din sume. Partea proasta este aceea ca peste jumatate din cei care trebuie sa inapoieze banii se afla in detentie. O alta problema este ca ajungem sa castigam procesele, suntem nevoiti sa platim taxele unui executor judecatoresc pentru a merge spre executarea acestora iar mai apoi se constata ca nu are nici un bun de executat. Ramanem astfel si cu banii pierduti in procese si cu bani dati pe serviciile executorilor”, a declarat managerul Spitalului Municipal de Urgenta Pascani, dr. Costica Panzaru.

Astfel de cazuri se gasesc si la celelalte spitale din Romania si astfel se creaza un prejudiciu enorm de mare in sistemul financiar. Acest lucru se intampla datorita sistemului prost implementat de catre guvernanti, comparativ cu alte sisteme medicale din alte tari. loading...

Adauga un comentariu