Eveniment-Social

Pascanenii nu vor sa mai auda de ApaVital Iasi – FOTO

Publicat: 07 oct. 2014

In cursul zilei de ieri a avut loc o sedinta extraordinara de Consiliu Local (CL) la Pascani, pentru a aproba revenirea la Prest Serv Apa a serviciilor de apa si canalizare din municipiu, servicii care ar fi trebuit preluate de ApaVital Iasi. O decizie definitiva nu a fost luata ieri, intrucat la sedinta au participat zeci de pascaneni, astfel ca intalnirea s-a transformat in dezbatere publica.

Mai precis, la sedinta au fost prezenti aproximativ 80 de locuitori ai municipiului Pascani, care si-au manifestat nemultumirea fata de primar si consilieri locali, pentru ca au aprobat delegarea serviciului catre ApaVital Iasi. Pentru ca sala de sedinta a fost neincapatoare, consilierii si cei din conducerea Primariei au mers in sala de seminarii. Aici, primarul a explicat celor prezenti faptul ca retrage proiectul de hotarare cu caracter extraordinar si ca va purta discutii libere cu nemultumitii din sala. Ca urmare, sedinta a fost oprita, iar alesii locali au continuat sa discute cu cetatenii prezenti in sala.

In urma acestor discutii urmeaza sa se analizeze propunerile cetatenilor, eventual sa se renegocieze contractul cu cei de la ApaVital, iar daca nicio solutie nu va fi acceptata, serviciile de apa si canalizare din Pascani ar avea mai mari sanse sa nu mai fie administrate de furnizorul din Iasi. De precizat ca cetatenii municipiului Pascani sunt totusi de acord cu prestatorul regional de apa, insa solicita incheierea unor contracte individuale, asa cum au avut pana acum cu Prest Serv Apa si nu de a se face asociatii de proprietari, mai ales ca implica cheltuieli mari.

Cei de la conducerea Primariei au precizat faptul ca vor organiza o intalnire cu cetatenii si oamenii de afaceri pentru a dezbate problema noului operator judetean de apa. Singurii consilieri locali care au avut curajul sa ia cuvantul in fata celor prezenti a fost social democratul Vasile Plesca si penelistul Marius Pintilie.loading...

Adauga un comentariu