Actualitate

Peste 3 saptamani, judecatorii decid cat va mai ramane Fenechiu in libertate

Publicat: 12 iun. 2013
1

@ Ieri, s-a desfasurat un nou proces in dosarul „Transformatorul”, in care Relu Fenechiu, ministrul Transporturilor, este acuzat ca a fraudat statul cu 1,8 milioane euro @ Judecatorii au lasat sa se inteleaga ca ar putea da o sentinta destul de repede, adica pe 4 iulie @ Magistratii au respins cererile lui Fenechiu de efectuare a unor expertize si audiere a unor martori

Viitor sumbru pentru Relu Fenechiu. Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie par sa se fi lamurit asupra golaniilor facute de ministrul Transporturilor la Electrica, urmand sa dea, in perioada urmatoare, un termen pentru celebrul dosar Transformatorul, in care ieseanul este acuzat ca a fraudat statul cu 1,8 milioane euro. Ieri, judecatorii au lasat sa se inteleaga ca nu vor ca acest proces sa se mai lungeasca foarte mult timp. In acest sens, ar putea da o sentinta destul de repede, adica pe 4 iulie. Instanta le-a pus in vedere avocatilor sa fie pregatiti pentru ca, in cazul in care vor fi audiati toti martorii si vor fi depuse toate inscrisurile, ar putea consemna concluzii de fond. Acest lucru inseamna finalizarea cercetarii judecatoresti si, cel mai probabil, condamnarea lui Fenechiu si a acolitilor sai. Decizia i-a luat prin surprindere pe toti cei prezenti in sala de judecata, mai ales ca avocatii credeau ca urmatorul termen va fi dat in luna septembrie, pentru ca de la 1 iulie incepe vacanta judecatoreasca. „Contrar asteptarilor dumneavoastra, urmatorul termen este pe data de 4 iulie, data la care va rugam sa fiti pregatiti, inclusiv pentru dezbaterile de fond”, a precizat presedintele completului de judecata. Modul in care s-a desfasurat pana acum procesul nu ii este deloc favorabil lui Fenechiu. Astfel, in toate termenele care s-au desfasurat pana acum, martorii audiati de judecatori i-au adus ministrului numai acuzatii. Mai mult decat atat, ieri, judecatorii au respins toate probele solicitate de Relu Fenechiu, mai precis toate cele trei expertize, cea tehnica, financiara si contabila. Si procurorii au sustinut ca prejudiciul este clar si ca nu mai este necesara o noua expertiza. „99 la suta dintre produsele cumparate de la firmele lui Fenechiu sunt pe stoc si nu au fost folosite. La momentul achizitiei, erau produse vechi, ruginite, dar aveau pretul de produse noi. Prejudiciul este clar. Nu mai trebuie efectuata alta expertiza in faza de judecata”, a declarat procurorul de sedinta, reprezentantul DNA. Totodata, au fost admisi alti martori pentru ceilalti acuzati din dosar. De asemenea, instanta de judecata a considerat inutila chiar si audierea a doi martori propusi de Relu Fenechiu, de fratele sau si Damian Bogdan, directorul de la grupul de firme Fene.

Avocatul Mateut, pe dinafara

La termenul de ieri, surprinzatoare a fost din nou atitudinea avocatului lui Fenechiu, Gheorghita Mateut, care, desi este unul dintre cel mai bine cotati aparatori, a aratat din nou ca nu cunoaste dosarul. Astfel, ieri, Gheorghita Mateut a fost luat prin surprindere de faptul ca instanta de judecata a dispus discutarea probelor. Pentru ca nu stia cum sa-si apere clientii, a cerut un nou termen de judecata pentru a putea depune concluzii cu privire la probe. Instanta l-a tras de urechi si i-a explicat ca a avut jumatate de an la dispozitie pentru a se pregati, si nu a facut-o. Tot ieri, a fost audiat si Ioan Ciutea, fostul director al SC Electrica Moldova SA. Desi este unul dintre principalii artizani ai acestei afaceri frauduloase si s-a demonstrat ca, dupa ce Fenechiu a incasat milioanele de euro, i-a dat fiului lui Ciutea un teren si l-a ajutat sa-si faca vila, iar fostul director de la Electrica a facut pe sfantul. La termenul de ieri, a spus ca nu stia nimic despre Afacerea Transformatoarelor si ca a aflat de respectivele combinatii din cotidianul ZIUA DE IASI, in prezent BUNA ZIUA IASI. „Eu am aflat de problema transformatoarelor din presa locala. Este un ziar in Iasi care a relatat pe indelete povestea asta. La momentul 2002 – 2004 l-am cunoscut si pe domnul Fenechiu Relu. Societatea domnului a efectuat lucrari de hidroizolare la punctele noastre si ne-am intersectat. Era un om foarte cunoscut in Iasi si acum il stie toata tara”, a declarat Ioan Ciutea.

Adomnitei este in aceeasi oala

Tot ieri au mai fost audiati si niste fosti ingineri de la Electrica, care au dat detalii despre afacerile derulate de Fenechiu. Printre cei opt martori care trebuiau sa fie interogati ieri, se numara si Cristian Adomnitei, presedintele Consiliului Judetean Iasi. Firmele lui Adomnitei au avut rolul de mana moarta la asa-zisele „licitatii” organizate de Electrica inainte de incheierea contractelor cu firmele lui Fenechiu. Adica Adomnitei era pus sa depuna o oferta absurda, astfel incat sa fie sigur ca licitatia urma sa fie castigata de nasul sau politic, Relu Fenechiu.

Comentarii
  • “Mărturisire. Lucian Isar povesteşte cum a „aranjat“ ministerul lui Fenechiu lucrări de 300 milioane de euro
   Managerii privaţi ai CFR, destituiţi după ce au refuzat trucarea unui contract cu fonduri UE?
   Primul pas în „aranjarea“ contractului bănos de 300 de mi­lioane de euro, bani veniţi de la Uniunea Europeană, a fost făcut de directorul general adjunct al CFR SA pentru fonduri europene. Lucian Isar nu îi pomeneşte numele, dar cel mai probabil e vorba de Florin Trandafirescu, fost consilier PNL la Iaşi, adus de Fenechiu la CFR SA. Potrivit lui Isar, „directorul general adjunct responsabil (…) a intrat peste directorul general şi preşedintele CA cerând urgent o semnătură. (…) Nu mică a fost surpriza CEO-ului (Sophocleous – n.red.) când a văzut că semnătura urgentă trebuia dată pe 300 milioane euro fonduri europene“, spune Lucian Isar.”

 • toti infractorii,pusi in posturi cheie de acest partid infect USL.Ieseni o duceti mai bine acum cind va croiesc destinele cei amintiti mai sus si sprijiniti de mafiotul securist care a distrus Iasul///NECHITA GHEORGHE///?

 • Mai presus de combinatiile si tunurile de milioane de euro ale suspusilor, cert este ca Iasul e la pamant : Industrie =0 (Doar antibioticele, Delphi (si aia cu capital strain) si totalgaz mai merg cat de cat).In rest am devenit oras de consum … numai carefour-uri, kaufland, mall-uri etc. Orasul nu mai are nici o perspectiva economica de dezvoltare in urmatorii ani… nici macar aeroportul nu au fost in stare sa-l faca !!! dar baga bani in pasaje, pietonale, salcami japonezi (in locul teilor), telegondole … ca din astea e mai usor sa-si traga banii.
  Este jale iar daca mergem in continuare in felul asta Iasul va ajunge unul din cele mai sarace orase ale moldovei. Singurul lucru care inca mai merge sunt universitatile dar si acolo scaderea numarului si calitatii cadrelor didactice duce la declin … E jale !!!

 • SMECHERI DE SMECHERI LA TRANSPORTURI, BINE CA LE MERGE.
  “Pentru Relu Fenechiu, managementul privat înseamnă ca aceia care au devalizat ani la rând sistemul feroviar românesc, cum este cazul directorilor Micu, Dorobanțu sau Ghibu, trebuiesc promovaţi ca manageri privaţi, dar remuneraţi împărăteşte. Astfel, devalizatorul de ieri, este de astăzi managerul de succes şi, ca atare, trebuie plătit cu mii de euro pe lună. Practic, Fenechiu continuă campania de distrugerea cu bună ştiinţă a căilor ferate… Cea mai elocventă caracterizare pentru DOROBANTU constă în descrierea făcută de Honore de Balzac: „Parvenitul se târăşte de-a buşilea în faţa celor ce-i pot fi de folos şi este obraznic cu cei de care nu mai are nevoie, aidoma paiaţei dintr-un balet, pare marchiz dacă-l priveşti din spate, dar este bădăran dacă-l priveşti din faţa”.

 • la puscarie cu mafiotii securisti ne-au distrus romania si pe noi. sa le putrezeasca oasele in puscarie. fu.t.u.v.a. n mortii mami voastre de hoti ordinari adomnitei fenechiu si toata rasa imputita de securisti HOTII SI EXCROCII ROMANIEI.

Adauga un comentariu