News Flash:

Protectie sociala pentru familiile nevoiase

1 Martie 2001
1579 Vizualizari | 0 Comentarii
•RAJAC sustine infiintarea unor comisii in cadrul Primariei Iasi care sa depisteze persoanele ce nu-si pot plati intretinerea

Conducerea Regiei Autonome Judetene de Apa-Canal (RAJAC) Iasi a propus celorlalti furnizori de apa din tara, in cadrul unui seminar de profil desfasurat la Vatra Dornei, la jumatatea lunii februarie, avansarea unor masuri viabile de protectie sociala pentru ca regiile in cauza sa-si poata recupera creantele de la abonati. Masurile avute in vedere se vor adresa numai locatarilor care nu dispun de resurse financiare pentru a suporta in totalitate cheltuielile de intretinere. Neplata la timp a facturilor pentru utilitati conduce la un grad ridicat de neincasare a facturilor emise de prestatorii de servicii publice. Gheorghe Nichita, managerul RAJAC, a propus infiintarea, in cadrul primariilor, a unui departament specializat pentru asigurarea asistentei necesare asociatiilor de proprietari si locatari in vederea recuperarii debitelor de la rau-platnici si, respectiv, acordarea de ajutoare sociale, pe baza unor anchete sociale, celor defavorizati. Gheorghe Nichita a apreciat ca prin infiintarea respectivelor comisii se va putea mentine sub un strict control numarul celor care nu au posibilitatea sa-si achite cheltuielile de intretinere. Din comisiile care vor realiza anchetele sociale vor trebui sa faca parte reprezentantii asociatiilor de proprietari si locatari care pot cunoaste starea materiala si sociala a familiilor care urmeaza sa beneficieze de ajutoare. Sumele necesare sustinerii persoanelor nevoiase vor fi prevazute la capitolul "Asistenta sociala, ajutoare si indemnizatii" in cadrul bugetelor locale si vor fi virate direct furnizorului de servicii. Daca ancheta sociala va stabili ca familiile rau-platnice pot sa-si achite toate cheltuielile pentru intretinere, asociatiile de locatari si proprietari vor trebui sa fie sprijinite pentru actionarea acestora in justitie. "Aceasta ar fi o modalitate prin care se va reduce presiunea financiara asupra categoriilor defavorizate cat si asupra regiilor furnizoare de utilitati", a declarat Gheorghe Nichita.
Ovidiu MARDARE
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1230 (s) | 24 queries | Mysql time :0.013546 (s)