National

SCENARIU BOMBA. Ponta: Da, Iohannis isi permite sa faca acest joc

Publicat: 19 aug. 2016
1

Victor Ponta, inr-o interventie telefonica intr-o emisiune TV, a spus ca nu stie de ce mai mergem la vot, daca toate scenariile il dau premier pe Dacian Ciolos si dupa urmatoarele alegeri.

„Ei nu candideaza, ei doar castiga (nr. – despre ministrii din guvernul Ciolos). Inseamna ca suntem o tara care nu are un sistem democratic functional. La anul vor fi alegeri in Germania. Va inchipuiti ca poate fi cancelar cineva care nu candideaza, care nu este anuntat in campanie?! Nu se poate, doar la noi da… Facem ce ni se spune, nu ce vrem noi. Dacian Ciolos a fost un premier foarte slab. Eu sper sa nu fie din nou premier, dar vad ca toate scenariile spun ca va fi in continuare. Atunci intrebarea este de ce mai mergem sa votam daca ne pun ei sefii”, a zis Victor Ponta.

Intrebat daca este de parere ca Iohannis isi va permite un joc prin care sa ignore vointa populara, Victor Ponta a zis: „Da, daca PSD si ALDE nu vor avea suficiente voturi sau daca PSD si ALDE vor da inapoi… da, sigur, Iohannis va vrea guvernul lui, dar el ne-a zis ca vrea guvernul lui, de ce ne suparam?! El vrea guvernul lui, concediile lui, serviciile lui, care e problema? Macar ne-a zis, nu ne putem supara”.

„Eu cred ca PSD va obtine un scor suficient, impreuna cu ALDE, ca sa formeze o majoritate. Eu asa imi doresc. Asa voi vota: un guvern PSD-ALDE. Sper ca domnul Iohannis sa nu ne mai pacaleasca si sa numeasca un premier de la PSD. (…) Daca PSD si ALDE au majoritate trebuie sa primeasca nu de la Iohannis, ci prin votul oamenilor, conducerea guvernului. Functia de premier este esentiala pentru a aplica un program de guvernare pentru oamenii care te voteaza”, a mai zis social-democratul.

„Eu am vazut ce a zis Ciolos si va spun foarte diplomatic si politicos ca minte. Dacian Ciolos minte preluand cu copy-paste niste mincuni pe care le-a auzit pe la Ministrul Fondurilor Europene. Este intr-o campanie electorala mascata si atunci poti sa si minti. Nu a absorbit nimic. Sase luni nu au facut nimic, iar acum acuza vechiul guvern. Avem de-a face cu niste oameni competenta 0″, a mai zis Victor Ponta.

Adauga un comentariu