National

Sectia de Investigare a Infractiunilor din Justitie retrage apelul in dosarul unui judecator acuzat ca a condus beat

Publicat: 16 mai 2019
1

Sectia de Investigare a Infractiunilor din Justitie retrage apelul in dosarul judecatorului Damian Dolache, acuzat ca a condus beat, situatia fiind similara cu cea in care este judecat Viorel Hrebenciuc.
Procurorul de sedinta a cerut, din nou, sesizarea CCR privind atributiile Sectiei Speciale, iar ICCJ a admis.

Sistemul inca nu renunta! Presiuni enorme ale Inspectiei Judiciare catre Sectia de Investigare a Infractiunilor din Justitie

Curtea urmeaza sa se pronunte cu privire la aceste aspecte.
"Admite cererea formulata de reprezentantul Ministerului Public – Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Sectia judiciara de sesizare a Curtii Constitutionale. Dispune sesizarea CCR cu exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 88 alin 1 lit d din legea 304/2004 privind organizarea judiciara, modificata prin dispozitiile art. 14 pct 4 si 6 din OUG nr 7/ 2019. Definitiva. Ia act de retragerea de catre PICCJ-SIIJ a apelului declarat de PCA Ploiesti impotriva sentintei penale nr. 21 din 18 martie 2019, pronuntata de Curtea de Apel Ploiesti (..) privind pe intimatul inculpat Dolache Damian", este decizia ICCJ.
In prima instanta, Dolache a fost condamnat la 10 luni inchisoare cu amanarea aplicarii pedepsei pe un termen de supraveghere de 2 ani.

Adauga un comentariu