Ciorbe si borsuri

Supa de morcov cu smantana

Publicat: 16 mai 2012

Ingrediente:

500 g morcovi tocati
1 lingura ulei de masline
1 ceapa tocata
1 ardei capia tocat
1 lingurita ghimbir
1 cartof dulce taiat cuburi
1 l supa de pui
sucul de la o jumatate de limeta
2 catei de usturoi zdrobiti
2 linguri zahar de palmier
200 ml lapte de cocos
150 ml smantana

Mod de preparare:

Se caleste ceapa timp de 2 minute in ulei incins, apoi se adauga ardeiul, usturoiul, ghimbirul, morcovii, cartoful si supa. Dupa ce da in clocot, reducem focul la minim si lasam sa fiarba timp de 30 de minute. Facem un piure din supa intr-un blender, pe care-l trecem apoi prin sita pentru a retine cojitele. Asezonam cu sare dupa gust si punem din nou la incalzit adaugand sucul de limeta si zaharul. Se bate crema de cocos cu smantana. Punem supa in boluri si deasupra adaugam smantana batuta. Se serveste cu crutoane.

sursa: cepapam.ro



loading...

Adauga un comentariu