Magazin

Tu stiai asta despre BUSUIOC? E miracol pentru sanatatea ta

Publicat: 17 dec. 2014
1

Busuiocul (Ocimum basilicum ) este o planta aromatica, nelipsita din bucataria mediteraneana si asiatica. Dar busuiocul e si o planta medicinala valoroasa, folosita sub forma de infuzii, ceaiuri sau ulei esential.

Proprietatile medicinale ale busuiocului sunt multiple. Antioxidant, busuiocul intarzie imbatranirea celulelor, previne aparitia bolilor cardiovasculare si a unor cancere. Busuiocul reduce febra si atenueaza starile febrile si de oboseala.

Citeste si Detoxifierea, desfiintata de medici. Uite ce spun acestia despre curatarea organismului

Antispasmodic, busuiocul este indicat in starile de voma, greata, spasme digestive, balonari. Cu folosire externa, busuiocul are actiune tonica si analgezica, reducand crampele, durerile musculare si durerile menstruale.

Citeste si Tu consumi banane? Trebuie sa citesti asta neaparat!

Busuiocul este o sursa naturala de vitaminele A (antioxidant), C (tonic), de minerale (fosfor, calciu etc.), benefice pentru tesuturi si oase. Gargara cu infuzie de busuioc previne infectiile bucale. Cataplasmele reduc mancarimele de pe piele. Baute dupa mesele copioase, infuziile sunt un digestiv eficient. De asemenea, inainte de culcare favorizeaza somnul odihnitor.

Adauga un comentariu