Eveniment-Social

Un medic din Iasi, acuzat de malpraxis, vrea sa faca parte din comisia care ii judeca pe doctori de culpa medicala

Publicat: 18 sept. 2017
1

Medicul care a nenorocit o tanara de 19 ani candideaza pentru comisia de disciplina din cadrul Colegiului Medicilor din Iasi. De ieri si pana pe 20 septembrie, medicii din Iasi merg la vot pentru a alege membrii comisiei de disciplina unde vor fi analizate si discutate toate acuzatiile de malpraxis.

Citeste si : Chirurgul vascular rupe tacerea in cazul tinerei aflata in stare critica, dupa ce a mers la ginecolog

Medicul Razvan Socolov, de la Maternitatea „Elena Doamna” din Iasi, acuzat de culpa medicala, ii va „judeca” pe colegii acuzati de malpraxis. In anul 2014, dr. Socolov a nenorocit o tanara de 19 ani, diagnosticata cu sarcina extrauterina. Fata a venit la maternitate pentru o interventie chirurgicala laparoscopica, programata de medicul ginecolog Socolov.

In timpul operatiei, medicul Razvan Socolov i-a perforat unul dintre vasele iliace, provocandu-i o hemoragie mare. Au urmat inca doua interventii chirurgicale, la intervale scurte fata de prima, pentru hemoragia provocata de sectionarea acelui vas de sange. La una dintre interventii a fost chemat prof. dr. Dan Niculescu de la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iasi. Pentru ca sangerarea nu a fost oprita si starea de sanatate a tinerei s-a agravat, a fost solicitat dr. Radu Popa, seful Clinicii de chirurgie vasculara de la acelasi spital.

Citeste si : Urmeaza a sasea operatie. Adolescenta nenorocita de ginecolog revine in Iasi cu mai multa incredere

Dupa a treia operatie, tanara a intrat in coma si a fost transferata la Clinica de Anestezie si Terapie Intensiva de la Spitalul „Sf. Spiridon”. Aici a urmat o perioada lunga de spitalizare, inca 3 interventii chirurgicale si momente critice in care medicii au crezut ca nu o pot salva.

La una dintre operatii medicii au fost obligati sa-i scoata si o portiune din colon. Dupa externarea de la Spitalul „Sf. Spiridon”, Monica N. a avut nevoie de o perioada lunga de recuperare.

Citeste si : Un alt necaz pe capul tinerei distruse de ginecolog. Monica face eforturi uriase ca sa nu cedeze

Tanara sustine ca a fost in moarte cerebrala si a trecut prin momente teribile din cauza unor medici si a decis sa-i dea in judecata pe conf. dr. Razvan Socolov si prof. dr. Dan Niculescu. Monica N. a cerut magistratilor sa-i oblige pe cei doi medici si pe Maternitatea „Elena Doamna” si Spitalul „Sf. Spiridon” la plata unor daune morale in valoare de 900.000 euro. Aceasta nu este singura pacienta care l-a reclamat pe dr. Razvan Socolov pentru culpa medicala.  

Adauga un comentariu