International

Acest motan vrea sa fie primar. Voi l-ati vota?

Publicat: 16 iun. 2013
„V-ati saturat de sobolani? Votati o pisica!” Asa suna sloganul celui mai nou candidat inscris in alegerile locale din Mexic. Motanul Morris a intrat in cursa electorala pentru fotoliul de primar al unei localitati din estul tarii. Stapanul sau spune ca un animal ar fi cel putin la fel de eficient ca un politician. 
 
Morris are 10 luni, mananca si doarme cat e ziua de lunga. Pe scurt, este politicianul perfect, spune stapanul lui. Sergio Chamorro este doar unul dintre milioanele de mexicani dezamagiti si dezgustati de clasa politica.

Pentru ca in iulie se vor organiza alegeri locale, el si amicii lui s-au gandit sa-l propuna pe Morris drept candidat, ca alternativa la vesnicii pretendenti la fotoliul de primar. Motanul este deja foarte popular, are sediu de campanie, cont pe retelele de socializare si sustinatori internationali, inclusiv o alta pisica, tocmai din Alaska, primar onorific al unui sat.
 

Morris nu este singurul animal din cursa electorala. Un magar pe nume Chon are mari sanse sa devina presedintele consiliului local al orasului Ciudad de Juarez. Mexicanii le reproseaza politicienilor dezinteresul fata de societate, coruptia si lipsa de reactie atunci cand vine vorba despre cele mai mari probleme ale lor: violenta si traficul de droguri, potrivit realitatea.net.
Adauga un comentariu