Actualitate

Ai bea asa ceva? Ce este vinul albastru si din ce e facut

Publicat: 21 iun. 2016

Sase tineri inovatori adauga culoare in bautura obtinuta prin fermentatia alcoolica a mustului de struguri, concepand un nou tip mai colorat si mai curajos de bautura: Gïk, vinul albastru.

Vinificatorii au ales ciorchini de struguri rosii si albi din regiunea Basque, Spania, si i-au amestecat in colorant alimentar, nuanta indigo, si antocian (pigment din sucul plantelor ce ofera fructelor culoarea rosie, violet sau albastra), pentru a crea un vin revolutionar intr-o nuanta surprinzatoare de safir.

Potrivit mymodernmet.com, podgoriile Gik sunt in majoritate localizate in La Rioja, Zaragoza, Leon si Castilla-La Mancha, dar compania sustine ca locatia si varietatile de struguri nu sunt importante – ceea ce conteaza sunt oamenii din spatele produsului albastru, incluzand aici atat cultivatorii, cat si vinificatorii.

Totusi, producatorii prefera sa renunte la terminologia oficiala a industriei, referindu-se la ei cu termenul "vinificatori" in loc de "creatori".

Antreprenorii inovatori au toti in jur de 20 de ani si nu au niciun fel de calificare atestata in comertul cu vin, desi si-au petrecut doi ani in colaborare cu Universitatea din regiunea Basque pentru a perfectiona reteta vinului albastru.

In afara de factorul soc, tinerii au ales culoarea albastru datorita simbolisticii, in special pentru faptul ca aceasta nuanta "reprezinta miscare, inovatie si infinit. Este, de asemenea, o culoare frecvent asociata cu schimbarea".

Aspectul este unul radical, dar gustul este delicios. Se presupune ca este mai dulce decat vinul rosu sau alb normal, chiar daca nu contine zahar. Fiecare sticla contine 11.5% alcool si costa aproximativ 11 dolari, desi momentan produsul nu este disponibil in Statele Unite.

Totusi, Spania, Franta, Regatul Unit, Olanda si Germania pot comanda vinul online.



loading...

Adauga un comentariu