Bizar

Atractie turistica unica in Romania – Poiana Dragostei. In ce colt de tara se afla

Publicat: 20 iun. 2018

In localitatea Bucerdea Vinoasa, la aproximativ 20 de kilometri de Alba Iulia, natura a format o poiana intr-o forma speciala. Inima a aparut in urma cu sute de ani, in mijlocul a 260 de hectare de padure de stejar si a fost denumita de sateni „Poiana dragostei”.

Poiana situata in apropierea varfului Piatra Craivei, unde a existat o cetate dacica, este cunoscuta de localnici de zeci de ani si se vede in plan vertical de la o distanta de 2 kilometri de pe versantul opus din satul Craiva, potrivit adevarul.ro. Localnicii din Bucerdea Vinoasa, localitate aflata la trei kilometri de padurea de stejar, isi amintesc ca, pe vremuri, se intalneau in poienita si incingeau hore de rasuna tot codrul. In apropiere, la Piatra Craivii, legenda spune ca sunt ascunse comori de pe vremea dacilor. Batranii spun ca cei care au incercat sa le gaseasca nu s-au mai intors. Tot legenda spune ca strigatele lor se aud si acum in inima padurii.
„Doar cei straini de loc poate mai sesizau forma aparte a poienii, in rest nu au existat povesti cu privire la existenta acestei poieni. Localnicii nu i-au acordat nicio atentie speciala in ultima vreme”, afirma Traian Rusu, primarul comunei Ighiu.

Dupa relatarile primarului, poiana exista in aceasta forma de 80 ani si s-a conturat ca urmare a defrisarilor pe o suprafata de aproximativ 3 hectare. „A fost exploatare de padure acum cateva zeci de ani. Nu cred ca cineva a intentionat sa dea locului o forma anume, pur si simplu s-a nimerit”, a spus Traian Rusu. Este locul unde oamenii cosesc pentru animalele salbatice. „In poiana se pun iarna fanarite si hrana pentru caprioare, mistreti, lupi si vulpi. Padurea este composesorata cetatenilor si se expoateaza in regim silvic”, a mai explicat primarul. Acesta nu exclude ca locul sa fie acolo chiar de 100-200 ani, insa ca oamenii sa il observe mult mai tarziu.loading...

Adauga un comentariu