Magazin

Cabral are grave probleme de sanatate

Publicat: 09 dec. 2010
1

Simpaticul Cabral (33 de ani) are grave probleme de sanatate. Prezentatorul tv isi face saptamanal analizele, pentru a tine sub observatie valoarea colesterolului, alarmant de marita. Un cadru medical de la clinica pe care o frecventeaza mulatrul a dezvaluit pentru ziarul Click! acest lucru.

„Cabral se trateaza la noi de o jumatate de an. El are o foarte mare problema cu colesterolul, iar dupa ultimele analize a iesit iar peste 840 de unitati. Ca sa intelegeti, cel mai bine este sa aiba sub 200. Cert e ca, in acest moment, pericolul principal e ca pancreasul sa intre in autodigestie. Daca se ajunge aici, el poate sa moara in trei zile. Cabral isi face analizele de sange in fiecare saptamana si, pana acum, situatia nu este mai buna. El a fost cuminte si a lasat de tot tigarile, de la mancare se abtine, iar de bauturi alcoolice nu poate fi vorba, pentru ca s-ar vedea imediat la analize”, povesteste femeia, care a dorit sa-si pastreze anonimatul.

Prof. dr. Irinel Popescu, seful Clinicii de Transplant Hepatic de la Spitalul Fundeni din Bucuresti, a explicat ca un colesterol atat de mare poate fi fatal. „Colesterolul marit e un important factor de risc in evolutia sclerozarii vaselor sanguine si o cauza principala a deceselor provocate de bolile cardiovasculare, hipertensiune arteriala, ateroscleroza, accidente cerebrale. Totodata, pacientul cu un colesterol marit poate ajunge la pancreatita, care reprezinta, de fapt, inflamarea pancreasului”, a mai precizat prof. Popescu. Potrivit specialistului, colesterolul marit duce la un deficit de metabolizare a ficatului. „Exista doua solutii: transplantul de ficat sau dializele prin care sa se scoata colesterolul din sange. Din pacate, aceasta a doua varianta nu se face in Romania”, a incheiat medicul Irinel Popescu.

Comentarii
  • Pentru cei cu bani solutii exista. Se poate lua oricand un ficat de la cel necajit si dat lui Cabral Asa s/au luau luat 2 rinichi de la un amarat si i s/au dat lui Victor Socaciu.

Adauga un comentariu